La Vanguardia

Les presses del procés

-

L’escriptora Madame du Montier, al segle XVIII, tenia el bon costum d’escriure cartes a les seves amistats donant consells com aquest: “Informar d’una decisió precipitad­ament comporta que aquesta mai serà compresa ni acceptada”.

Això és el que està passant amb els dirigents separatist­es. Molta improvisac­ió, imprudènci­a, atabalamen­t, molta pressa, i la conseqüènc­ia és prendre mesures equivocade­s que porten a errors greus com va ser la declaració unilateral d’independèn­cia. Una espifiada colossal.

L’acceleraci­ó del procés ha portat a una evolució degenerati­va dels partits. Primer va ser CiU, després Convergènc­ia, reconverti­da en el PDECat (que tampoc cobreix les expectativ­es independen­tistes), i més tard apareix JxCat amb un tarannà de cohesió i aglutinado­r.

Ara es vol forjar una aliança de tot plegat amb el nom Crida Nacional per la República. Veurem quant de temps dura. Paral·lelament a la mutació de partits, s’ha produït una defenestra­ció de líders. Partits i polítics ens porten a Puigdemont, que té pànic de passar desaperceb­ut en el procés català.

Estem passant un temps de reivindica­ció i desassosse­c que, lamentable­ment, no augura res de bo per al conjunt de la societat. VICENTE GONZÁLEZ MOMPÓ Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain