La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Rebudes per l’antena. Trossos de via, tal vegada fèrria.

2 Modifica les peses del forçut. Combateu. 3 Despullada amb cordills de tota mena. Produir el blat. Centre de Normalitza­ció Lingüístic­a. 4 Sa majestat. Presagis. Jos irrespirab­les.

5 Pèrdues de la capacitat de percepció tàctil. Travessi pel mar, tot navegant. 6 Faci créixer les branques. Al final del pícnic apareix en Nicolau. Núria Úrsula Ulibarri Sostres. 7 Avisa de la pèrdua de la targeta de crèdit. Pistes circulars al voltant d’una sínia. El més ruc de totes les cases. 8 Enganyà. Eremites gens llegendari­s. No era ben bé una crinera, però la lluïa l’alatzà. 9 Boig encaputxat. Causa que fa obtenir la desaprovac­ió general. Centúria. 10 La primera llet que porten les vaques després de parir. La gata més agermanada. 11 Redueixo pressupost­os. Mallorquin­s d’origen hebraic. 12 Principi impression­ant. Dibuixats amsb paraules. La teva.

13 Est. Veritable. Partícula distributi­va. Lied sense títol. 14 Aquest considera que només els que pensen com

ell tenen la veritat i ho defensa amb vehemència. Ho acosta.

VERTICALS 1 Es fatigarà. Començaves la jornada a la botiga. 2 Aquesta estudiant és una fidel deixeble. Disparem i anem fent. Est. 3 Pota anaeròbica. Aquest ho veu tot negatiu, no perquè sigui pessimista, sinó perquè la seva mirada no té llum ni el seu cor dolçor. Vic, llevat del centre. 4 La infusió de les cinc. Prepara l’instrument perquè el toqui na Pepa. Mées jove que un juvenil i més gran que un infantil.

5 Argumentà. Aquesta senyora es dedica a fabricar preservati­us per als dits de les cosidores. 6 Indret protegit artificial­ment en un port, tal vegada a París. Els tercers en discòrdia. Res no és. 7 Est. Extrems de l’eix major de l’el?lipse que un planeta descriu al voltant del Sol. El pelà a la manera del món desenvolup­at. 8 Faci soroll com una marca japonesa. Cossos esporifíti­cs de les plantes superiors. Raresa d’ateu. 9 Pagaments per obtenir concòrdia a la romana. Aquesta obté èxit. 10 Tiges sarmentose­s dels esbarzers. Gratat. 11 Roig no, oi que no?. Tipus d’organitzac­ió empresaria­l coneguda com Societat Limitada Unipersona­l. Brots que s’enlairen fins al cimall d’un arbre. Avisa de la pèrdua de la targeta de crèdit. 12 Entitat sobiranist­a en un banc. Grup de músics de cambra en la qual poden fer pòquer o doble parella. Sol precedir tot el que li va al darrere. 13 Menjotegi, no acabi d’alimentar-se fort. Pèls llargs i rígids com cerres, del dret i dels revés. 14 Socarrà. Encasellad­a en l’equip contrari al de solters.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain