La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1

Suraré. Els vehicles que dormen en hangars. 2 Llengua afroasiàti­ca avui extingida que es parlava al nord d’Àfrica. Accessos de son. El primer de tots. 3 Passats de moda. La línia que és escenari de tots els esprints finals. 4 Raresa d’ateu. Comencem a treure cabeça com si fóssim lliris. Associació de realitzado­rs uniformats. 5 L’associem el número 404. Palíndrom ideal per apaivagar la set. Tenies una certa identitat. 6 L’ham de l’alfabet. Reiterat, serveix per fer mofa de la reina d’Anglaterra. Parlem perquè en prenguin nota. 7 Comença a accionar botons. Ajudaran. Dues escales de pintor obertes. 8 Terra d’al·luvió més alta que l’altra que l’envolta. S’acosta, baixa. Helvètic. Res no és.

9 De la boda. De l’eco. 10 Remenen la tassa. S’alcen sense vocalitzar. En principi, és inaguantab­le.

11 S’acosta. Pregaria. Palmeres i aigua entre quilòmetre­s quadrats de sorra. 12 El convidi a visitar un centre de secundària. Fem tornar agre. Volem el cap del tsar. 13 Aquesta té les flors masculines i les flors femenines en individus distints. Preocupat. 14 Navegada a tot drap. En un cert sentit, afirmi que és autèntic.

VERTICALS 1

L’estampat més primaveral. Delitosos. 2 Tastar el vi de Trípoli a glopets. M’entenc amb algú de primera. 3 Comença l’observació. S’agreugi, el mal. La nota musical més lluminosa. 4 Sal potàssica que es fa servir d’expectoran­t. Sense flexió. 5 Resolia dubtes per deixar el cap ben clar. Aquesta conté ceri.

6 Res no és. Xai que ja torna. Arbre que també rep el nom de savina. Principi administra­tiu. 7 Tenim una certa identitat. Aquesta és divina. La divinitat més assolellad­a. Acaba com comença. 8 Marcada per fer-ne de comptador. Aconseguei­x seduir el proïsme. 9 L’absolució no resol res. Reietons àrabs. El vermell dels llavis. 10 Cuc. Perden la verticalit­at. L’embarcació més luxosa. 11 Gel a l’anglesa. Racial. El cas que et fan els que no et fan gens de cas. 12 Faré servir el tronc de l’arbre de marcador dels gols. Una de les llets alternativ­es per fer tallats. Quan neva res no funciona. 13 Nitrogen. Tremola. Convidat amb fermesa a penjar fotos a Instagram. 14 Gens pronunciat­s. Arcaïtzant.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain