La Vanguardia

Coherència digital

-

Heu vist l’episodi de la sèrie britànica Black mirror que analitza com seria viure amb una memòria absoluta de tot el que fem? És mític! Duu per títol: Tota la teva història. Presenta un entorn on molta gent duu un microxip que enregistra absolutame­nt tots els seus records perquè els puguin repetir

una vegada i una altra, donar testimoni veraç, etcètera. Dues considerac­ions: primer, cal anar amb compte amb la identitat digital que es va construint (vulguem o no) al nostre voltant, i segon, la privacitat no impedeix que sigui lícit que els altres sàpiguen què diem o fem.

Sento una enorme vergonya quan hi ha homes o dones públics (que volen ser líders i modèlics) que esborren a correcuita els seus tuits previs, modifiquen els falsos currículum­s inflats o reneguen del que han fet. Demanar perdó, sí; negar la veritat, mai! No està bé esborrar però sí, en canvi, voler oblidar o demanar perdó. Mentir impedeix ser coherent i fiable. Jo no ho faria mai, d’enganyar sobre allò pensat, dit o fet; i vostè?

XAVIER SERRA BESALÚ Girona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain