La Vanguardia

Aclarir el 17-A

-

Des que el jutge va aixecar el secret del sumari fa un parell de setmanes, molts diaris de Catalunya i també de Madrid han explicat, cadascú dins de la seva línia editorial i política, els detalls d’aquest terrible atemptat. En tots ells, tant de caire independen­tista com unionista, s’ha comentat la relació més o menys estreta del Govern espanyol amb el cap de la cèl·lula islamista.

Sembla que la Guàrdia Civil, el CNI i altres responsabl­es del Ministeri de l’Interior van tenir contactes amb ell el 2012 i el 2014. Fins i tot, s’expliquen visites a la presó per parlar, de no se sap què, amb aquest terrorista. Com es pot entendre? Per això, els dubtes sobre el coneixemen­t previ que el Govern espanyol podria haver tingut sobre aspectes de l’atemptat són majoritari­s entre els diferents mitjans de comunicaci­ó, cosa que ha aixecat la correspone­nt alarma social.

Un govern responsabl­e i democràtic hauria d’investigar a fons i explicar amb claredat la realitat d’aquesta estranya i suposada relació. No és bo que als dubtes actuals sobre la independèn­cia de la justícia, el paper de la monarquia, el nivell democràtic del govern anterior, etcètera, s’afegeixin ara dubtes tan greus, i impensable­s en una democràcia, com aquests.

Un record per a les víctimes i els familiars.

DIONÍS LÓPEZ

Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain