La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 De l’esquelet, o no. En Tarzan ens n’ensenyà la utilitat motriu. Vibració audible.

2 Fòsfor. El món asiàtic vist des d’Occident. Correu sense repeticion­s. 3 Breu però molt potent. Embellida amb puntes. 4 Naix abans de les deu, a Roma. Ennegreixi els queixals. Emprenyat.

5 Isolo. Mexicà de primera instància. Est. 6 Baix i sense queixa. L’ajudo. Fer patir gana algú. 7 El dispositiu òptic que mai no accelera. Inclinat. La ficció que va rere la ciència. 8 Al bell mig del cel. El verb de pressió que ens fa arribar al quiosc. Tipus. 9 Tinc unes ganes boges de ser compatriot­a d’una vaca frisona. Ho posin al foc viu i l’enroigeixi­n.

10 Raresa d’ateu. Esmentarà algú. La teva. 11 El cor de les peces. Sentires. Pot ser de foc, però sense és dolça. 12 Abaixar els braços. Clavícula. La més vibrant de l’alfabet.

13 S’ho mirin des del capdamunt. Comenci un procés. 14 Rosegador que pot ser de biblioteca. Ubica. La lletra de les incògnites.

VERTICALS 1 Que hi pot dir la seva. Saber greu. 2 Sofre. Naixement sense l’aspecte psicològic. Cara d’una figura polièdrica. 3 De condició inferior, insignific­ant. Napar que et deixa sense vocalitzar. Antiguitat vital. 4 Mirem sense cap ni peus. Culte donat exclusivam­ent a Déu. Fila sense capdavante­r. 5 Inicïi un procedimen­t judicial. La longitud d’una embarcació. 6 Davant majestat remet a un crim, però si sa majestat en surt il·lesa, ja no ho és. Enderrocà un somni quixotesc. La part alta d’un istme. 7 Sol contradir tot allò que li posen al darrere. En busca el pinxo de barri i en troba el filòsof. U radioactiu. 8 Patis interiors envoltats de pòrtics. Practiquen sexe amb la llanera solitària. En un tres i no res. 9 Nitrogen. Tal, també. Sentíssiu. 10 Esther Canyes Nogués. Moment que no dura gens. La part baixa de l’antena.

11 Relativa al Na, Na, Na. Elevà als altars i el lloà molt. 12 Estranyame­nt. L’emplaci al final a aquest indret italià. 13 Roba que tria la mona quan es disfressa i vol deixar de semblar-ho. Elimina barbes. Principi d’icterícia. 14 Aquesta és, en realitat, una traficant d’ous. Expliquis històries.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain