La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

-

HORITZONTA­LS 1

Tela molt clara i subtil caracterit­zada per la relativa separació amb què estan col·locats els fils d’ordit i els de trama. Quan una lent és d’això és lupa. 2 Manca de vent en el mar. Aquest deixa la roba ben xopa.

3 Esbufegada de músic. Metall dels lantànids que sacseja l’ebri. 4 Cul de zebú. Fets risibles, però no necessària­ment irrisoris. Supera la seva aversió a la fruita dolça. 5 Ens cal per respirar. Llençol que permet solcar el mar. Sortejar. Sofre. 6 Verifiqui el passaport i el validi. Rei que associem al tiranosaur­e. Roba de càmping a Badalona.

7 Línies mig aèries. Transpira. Apèndix filamentós de les espores dels equisets, que ajuda a llur dispersió.

8 Dermatosi humida i amb crostes escatoses que correspon a l’èczema papulós. Cops de càstig, hip hip hurra! S’ajusta a la via ràpida. 9 Acaba com comença. M’encego i ho obro ben capgirat. Encalles l’embarcació en avarar-la. 10 Estats de sopor produïts per narcòtics. Bosc per on l’Albert passeja fins trobar en Lluís i en Shariff.

11 Cinc-centes cinquanta. L’esperat final

del combat. Fa sonar l’instrument de vent més prehistòri­c, fet de banya. Art no religiós. 12 Maduresa invertida. Exercint el seu influx. Est. 13 Nitrogen. Pronunciar­à el seu nom. Peixos d’arena, rèptils escatosos que remeten al 555. 14 Beceroles al quiosc. Submergeix el melindro al cafè amb llet. Dolent com un rei francès.

VERTICALS 1

Feix de branquillo­ns clau en el desembarca­ment de Normandia. Deixa. 2 No pas greu. Veritable. Extremitat agitable. A les portes de Barcelona. 3 El grup Abba perd un dels components. Partícula vírica madura que representa la fase extracel·lular i infecciosa d’un virus. Sodes sense os. 4 Rèptils escatosos que remeten als dinosaures. La de l’aliança va provocar grans recerques. Principi d’icterícia. 5 Malaltia infecciosa per contagi sexual. M’emprenyaré amb el fabricant d’embotits. 6 El primer viatge. Costums sindicals. Sodi social.

7 Família que comença a ser adinerada. Va a parar. Institut de ciències físiques. Sofre. 8 Avisa de la pèrdua de la targeta de crèdit. La unitat de mesura que deixa pitjor regust de boca. Aneu completant aquests mots encreuats fins al final. 9 A vosaltres. Porters de palau. Llar d’abelles. 10 Partidari de la política papal, enfrontat als gibel·lins. Persona de poques paraules (i geometria concreta). 11 Vi blanc del Trapani, a Sicília. Olià. 12 Edicions Bosco. Giravoltar­à tot eructant. Tenir sense vocalitzar. 13 Xicots. Armari que conserva la temperatur­a de les coses. Cobalt.

14 Al capdavant del tren. Feres servir. Pregui musicalmen­t.

 ?? Màrius Serra ?? Núm 10200
Màrius Serra Núm 10200

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain