La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS

1 Fortaleses. Aquesta s’ocupa de peixar les cosines dels ànecs que van descalces. 2 Ficar una cosa en un forat i fixar-la. Bòvid que incita a apagar les espelmes del pastís d’aniversari. 3 Sense ficció. Mimares els moviments d’algú altre. Ho elabora musicalmen­t. 4 Brutícia. Ensinistra­t per a la feina de capgirar les espelmes. En Bebo Valdés quan es quedava sense oxigen. 5 Territori musulmà. Persona que practicava una màgia amb la qual es pretenia influir sobre els esperits celestes.

6 Sentir. Aquesta és fàcil de manejar. L’esperat final del combat. 7 Dos menys zero. Dedicar-se a omplir la caixa. Esther Enríquez Domènech.

8 Est. L’home del sac sense sac. Toco sense segones. Un dels productes fàl·lics de l’horta. 9 Soni sense oxigen. Piques. Res no és. 10 Impressió desagradab­le que produeix algú. Teixit de seda que fa soroll de paper.

11 Deformi l’esfèrica. Fem una ràtzia 12 Sodi social. Dirigit. Punts de màxima intensitat. 13 Embelleixe­s a còpia d’arreus. Cosinus. 14 Rebutjar. En dues paraules unides per la còpula, saludable i do arcaic.

VERTICALS

1 Faci que el líquid desbordi els límits del seu contenidor. Prendre-li al teu company el que li acabaves de donar, en clara transgress­ió de la llei castellana de santa Rita. 2 Infosos en l’ànim per inspiració divina. Exerciré de núvol a l’hivern, i descarrega­ré volves.

3 Gran Canària. Teli sense segones. Torre torta per antonomàsi­a. El cor de les carpes. 4 Individu que forma part d’un grup dirigent. Caieu bé, per bé que plebeus. 5 Creixem i ens embranquem com arbres en creixença. Substàncie­s que semblen d’òpal. 6 Savi sense segones. S’amarava d’unes idees clares. Volem el cap de l’assassí. 7 Agredir a la sala de billars. Missatge tramés sense paraules. Avisa de la pèrdua de la targeta de crèdit. 8 Pregar a la joieria. Tot allò que no és artifici. Contra-rellotge. 9 Centúria. Retorçà. Quitèria Aragonès Obach. 10 Beceroles lletrades. Amors propis elevats a l’enèsima potència. 11 Expressa la congestió pulmonar. Universita­t d’ateus elegants. Triava un poema mortuori. 12 Al bell mig de qualsevol befa. Brom. Unti amb greix. 13 Ratxada. Afluixeu i abaixeu el cap. 14 Lloat. Premut amb una planxa de gran intensitat.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain