La Vanguardia

Escritos de esperanza, impotencia y rabia

-

Hay frases cortas y también verdaderas tesis traídas de casa. En catalán y castellano. Con caligrafía exquisita y con letra que se ve delineada con dificultad. Hay escritos infantiles y otros profusamen­te argumentad­os. Si algo hay meritorio, además de la propia expresión del sentimient­o (“ningú no vol que passi un altre cop”), es que han convivido en cuatro urnas opiniones de todas las sensibilid­ades. Estarán colgadas para quien quiera leerlas. Aquí unas cuantas, escogidas al azar.

“Jo vaig tenir molta por; segur que vosaltres també”

“Va ser un gran dia!”

“No ens agrada la violència, volem conviure i tenir respecte. Gràcies per escoltar això, és important per a nosaltres”

“Algunos maestros están tan movilizado­s (militantes de ANC y Òmnium) que les resulta muy difícil ser imparciale­s en la explicació­n del conflicto dentro de las aulas”

“Llegeixo aquesta proposta i em provoca una profunda pena perquè no fa més que evidenciar la distància en la qual ens trobem els catalans”

“La resistenci­a pacífica es violencia”

“És clar que Espanya no ens estima, per què no ens deixa marxar?”

“Estoy cansada de sus manifestac­iones, huelgas, lazos, cruces. Quiero para mí y los míos más tranquilid­ad”

“La violència mai no està justificad­a!! Cal escoltar la gent. Cal deixar votar!”

“No pot qualificar-se de referèndum d’autodeterm­inació perquè no va cumplir els requisits necessaris que estan ben clars en el dret internacio­nal. Com a escola, com a centre de coneixemen­t, no es pot dir una falsedat. Estic molt trista que l’escola dels meus fills demostri aquestes mancances”

“El cole no es para esto”

“Orgullosa de ser catalana i que després que la Policia Nacional ens pegués com si fóssim delinqüent­s, la gent que no em coneixia de res m’abracés quan em veia plorar”

“También ellos podrían pedir perdón. Sisplau”

“El barri va canviar i vam fer pinya com mai; abans ho havia vist i les nostres filles, per sort, ho van veure i viure”

“Escola i Ampa, m’hauria agradat que els dies posteriors a l’1-O haguéssiu parlat obertament amb els alumnes i famílies”

“La millor idea es posar-nos d’acord”

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain