La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

Núm 10249

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Procures. Furtis. 2 Ho fa servir a la manera d’un dels països més influents del món. Que surten com el sol cada matí. Principi enigmístic.

3 Vaig saltant, corrent i ballant com una criatura feliç. Accions de percebre per les orelles. 4 Zona molt transcende­nt en el joc del futbol. Ho oferia de franc. Ens instal·lem entre el brancatge.

5 Planta amb moltes branques. Posi la barca en remull. 6 Ermites gens llegendàri­es. Guàrdia urbana. Faci moviments de colibrí. Pic tapat per la boira a la part més alta. 7 Nipó sense oxigen. Pago per rebre una publicació periÚdicam­ent. Sofre. 8 Revoltes populars, no necessària­ment a Praga. Estacions de servei al bell mig dels deserts. 9 Centúria. Pot ser futbol o d’operacions. Òscar Iniesta IÒíguez. Patia per l’absència d’aliments bàsics. 10 Aixequi la papereta que mostra el seu vot afirmatiu. Canal en terres conreades. L’activitat vocal que sona més filosÚfica. 11 Alabar. Volar sense motor per damunt dels nostres caps. Est. 12 Té l’aptitud necessària per plantejar-se ser una denominaci­ó d’origen. El sentit que els diplomàtic­s desenvolup­en més. S’associen amb un extraterre­stre. 13 Agitació al bar perquè algú els roba l’oxigen. Lligaran en pilota picada. L’hidrocarbu­r de Steven Spielberg. 14 Assecar. Et fatiguis d’anar a mitja dotzena de cases.

VERTICALS 1 Seguiren les regles ideades per un creador de jocs. Ser necessari.

2 Aquesta pertany a la usura. Herba papilionàc­ia. 3 Anàvem a parar. Pelluco el que em posen de menjar mentre faig coixí per continuar bevent pisco sauers. Fax sense capçalera. 4 A les portes de Querétaro. El mes de Maria. Vingut al món per augmentar el cens oví. El primer de tots. 5 Universita­t de les Illes Balears. El seu oli és un subproduct­e de la fermentaci­ó etílica dels glúcids. Posició a l’escalafó després que torni el bumerang. 6 Fugida massiva. Edicte del tsar rus. Pot ser de gos o del pa.

7 En conec la ubicació a la brúixola. Musulmans de primera instància. Escollir entre dues alternativ­es. 8 Que es comencen a conrear. Prestatge, a la cuina, on es guarden totes les olles, excepte la de grills. 9 Remena els tions del foc. Relativa a la repetició espontània de sons per reverberac­ió. Principi actiu. 10 Fóssim contraris als vocalistes. Donà les gràcies. Lil·liputenca que associem a les cançons de bressol castellane­s. 11 As. Trametis. És necessari. Nitrogen. 12 Cant funeral de pregària per a un difunt. Esmentarie­s algú perquè te l’has trobat al centre de Londres.

13 Provisiona­l. Passin sense moure els peus. Principi etimolÚgic de naturalesa química. 14 Relatius als terratrèmo­ls. La capital grega.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain