La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Que menja de tot, aliments d’origen vegetal i d’origen animal. Porta durícies. Alimentaci­ó de les plantes a través de la pluja artificial. 2 Davalli. La ment dels tolerants ho és. Res no és. 3 Davant C fa les antigues joventuts de Convergènc­ia. Umbel·líferes. En un cert sentit, instrument que serveix per a debanar i fer troques. 4 Paradisíac. Doble petge que es fa servir per a recolzar-hi una eina. 5 És necessari. Dibuixos en forma de mitja lluna. Dos menys zero. 6 Oficiï la tercera missa del dia en una parròquia de la Trinitat Vella. Marejat. Sake sense quilos. 7 Assequi. Pujada en el consum que es reflecteix a les gràfiques.

8 Sofre. N’hi ha als escriptori­s dels ordinadors i a les esglésies cristianes ortodoxes. Pells adobades.

9 Així comença el món crepuscula­r. Remenares. 10 Instrument semblant a un violí, d’una sola corda de crin. Tema laic. Pregar. 11 Doble obstacle a la francofoni­a. Gens greu. Talla les branques. Est. 12 El Camp Nou ho és. Conjunt de cadires integrades a

l’estructura del cor de les esglésies o de les sales de reunions. 13 Unió d’esportiste­s orientals. Llevi superficia­lment l’epidermis d’una part del cos. Mor per asfíxia. 14 Sucrer, que no pas sucrera. Debana fent troques a ca la Mata-hari.

VERTICALS 1 Coses en terminolog­ia més tècnica. Malalties que ens preocupen més que les lleus. 2 Intenta dirigir la cultura del seu entorn, aquí i a la Xina Popular. Seguiu uns estudis reglats. 3 Níquel. Pocions màgiques. Copet que pot conduirnos compulsiva­ment a l’obsessió.

4 Surten. Part interna del primordi seminal formada per teixit diploide. Res no és. 5 Malaltia de la pell caracterit­zada per plaques blanques voltades d’arèoles fosques. Llogaret.

6 Ens cal per respirar. Present a Tucuman. L’hora menuda. Sortí.

7 Que té el cap clar. Feu entremalia­dures pròpies de la canalla. Contrarell­otge. 8 Poble nòmada del desert. Comença a simular. Sir Sebastian, exatleta britànic de 1500 que ha fet carrera diplomàtic­a. 9 Entristir fins a extrems lamentable­s. Cobrir.

10 Principi d’urticària. La que fa set. Sent una profunda aversió. 11 Farts. Satiritzis algú imitant-lo de manera humorístic­a. 12 El consumien pel nas a primers de segle XX. Ultrapassa­r els límits. Fòsfor. 13 Al bell mig del cel. Africana que sembla una danesa meridional, tot i la posició més aviat central al continent negre. Estimi, o m’estimi. 14 Rabassuts que miren el 3/24. Li farà un homenatge.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain