La Vanguardia

El servei de Rodalies

-

Soc usuària de Rodalies Renfe des de fa dos anys. Cada tres mesos renovo la T-Jove, però els costos comencen a superar els beneficis quan la targeta ens falla tres cops a la setmana indicant “títol defectuós”, i per falta de personal d’atenció al client acabem gastant més en bitllets individual­s. No només això, sinó que quan demanes explicacio­ns o fulls de reclamació, l’atenció és pèssima. Em fa preguntar-me quants títols són defectuoso­s cada setmana.

Per no parlar sobre l’estat de les targetes, que per molt que estiguin enfundades i protegides amb un dia de pluja ja et pots oblidar que funcionin correctame­nt (què passaria si tinguéssim targetes recarregab­les i de plàstic?). Ens llevem un dia i sentim per la ràdio que hi ha hagut una esllavissa­da i un accident tràgic a Vacarisses; patim.

Per no parlar de les vegades que esperem trens que no arriben mai. Volen reduir la tarifa de dues zones a partir del gener del 2019, però pocs saben que la diferència l’acabarem pagant al rebut de l’IBI. No obstant això, nosaltres seguim pagant perquè no ens queda una altra opció quan, a les 7 del matí, les carreteres de l’Àrea Metropolit­ana de Barcelona semblen la Barcelonet­a al mes de juliol.

Està havent-hi un desviament de les necessitat­s dels usuaris cap a les necessitat­s de Renfe per fer calés. I mentrestan­t, el que es desvien són els trens i les nostres butxaques.

MONTSE GIRONÈS GARCÍA Corbera de Llobregat

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain