La Vanguardia

Pasqües solidàries

-

En aquesta època de l’any, es produeixen un seguit de moviments solidaris a favor de la gent necessitad­a, amb una barreja d’accions per activar el consumisme, si és que es pot més, d’entendrir el cor dels ciutadans amb musiquetes on dringuen les campanetes, que si neu, que els pessebres, que l’arbre i el Pare Noel.

Recollida de tones d’aliments, de joguines per la mainada, donació de sang pels hospitals, dinar de Nadal a parròquies pels indigents del poble, La Marató de TV3, s’hi poden afegir els anuncis de cava, torrons i loteria per la televisió. A Catalunya, a més, tenim dones i homes a la presó i a l’exili; a la Mediterràn­ia, migrants que moren negats, i al món, explotació dels treballado­rs ratllant l’esclavatge, guerres, fam i misèria.

Quin panorama! Una barreja de fets positius i negatius que ens deixa un regust agredolç. Amb quina consciènci­a hom pot seure a una taula proveïda de menges i begudes a pleret? No podem deixar a banda tot el que està passant al nostre entorn immediat i llunyà. Cal fer una reflexió en aquests dies, treballem per la solidarita­t i la pau, rebaixem la disbauxa de fartaneres i consumisme, i que Nadal no siguin només uns dies. Fem Nadal tot l’any! JORDI LLEAL I GIRALT Badalona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain