La Vanguardia

Les bondats del Tram

-

Amb ànim de convèncer Quim Monzó de les bondats d’unir els dos tramvies (“¿Per què odien el bus elèctric?”, Opinió, 8/I/2019), però també sense ferme gaires il·lusions, m’afanyo a mostrar-l’hi. La millor és que dues parades final de trajecte esdevenen de pas, de manera que es multipliqu­en exponencia­lment els trajectes i destinacio­ns possibles. Amb els busos aquesta unió requereix com a mínim un transborda­ment, si no és que se substituïs­sin tramvies amb vies incloses. Però els busos contaminen i gasten més perquè tenen més fregament i menys capacitat. A més, com que tenen més portes, faciliten l’accés i la sortida. Les avaries i els imprevisto­s caldria examinar-los en els Tram actuals, el metro i el tren, i veuríem com l’excepció confirma la regla.

La circulació també en resultaria millorada, perquè si es fa un transport públic d’altes prestacion­s entre altres raons és perquè la gent aparqui el cotxe. Mentre que el Tram serviria per unir municipis del Barcelonès, el tren ja connecta, encara que deixant molt a desitjar, diverses poblacions de l’AMB. Amb els dos funcionant com Déu mana es preveu un alleujamen­t gran del trànsit.

Estic convençut que s’acabarà imposant la solució natural del tramvia. El projecte ho demana, ja que els busos tenen una maniobrabi­litat aparatosa.

IGNASI SANGENÍS VINTRÓ Sant Cugat del Vallès

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain