La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Feu mitja. Alimentat, encara que sigui amb dieta carnívora. 2 Quasi és gol. Consagrem un gimnàs. El penjoll més útil de la selva. 3 Faig amb un material adequat el sòl d’un receptacle. Covador. Visir sense la parella de romans.

4 Mig miler. Cartografi­ïs. Dissipava els records d’un indret preciós al Brasil. 5 El peix del hip hop. Caprí molt esvelt i intrèpid. Ferir un ocell de les extremitat­s que li permeten aixecar el vol. 6 Amistós. Línia que uneix continents separats per oceans. Acaba com comença. 7 Caurà per limitar-se a vocalitzar. Allevar, atribuir maliciosam­ent una cosa falsa a algú. Has perdut la porteria de rugbi. 8 Cor anaeròbic. L’arbre fruiter que té més mala premsa en el relat fundaciona­l del cristianis­me. Si sacseges aquest arbust caus. 9 Agregem el caràcter dels personatge­s que hem extret dels contes aplegats pels germans Grimm. Ho fas servir. Rere P fa un partit socialista europeu. 10 La consonant enèsima. Pas d’un objecte per un lloc estret, probableme­nt dalt d’un boc expiatori. Coberts. 11 Mig dàctil. Disminueix­i la superfície lliure d’una vela. Filferro. 12 Convidar amb fermesa a ferse d’Instagram. El proïsme que no és aquest ni l’altre. Avisa de la pèrdua de la targeta de crèdit. 13 Preposició d’origen. Proverbi. En un cert sentit, poden ser de la termodinàm­ica o de l’habitatge. 14 Càstig corporal. Boirós.

VERTICALS 1 Llevarà la memòria d’un compositor català. Ingenus. 2 El tercer en discòrdia. El gust d’un tràngol vital de mal passar. Us dirigiu a Esterri. 3 Iode. Gens pietós. Canals per on passen les aigües de regatge. Res no és. 4 Colpeja la bimba amb el peu. Ho entenem tot de cop i volta. Quasi és tard. 5 Pobresa. Gran extensió d’ombra. 6 Davant T fa sindicalis­me i rere H remet a reis antics. El reialme de Mahoma. Sentirà. 7 Foll. Els guants per protegir els peus mentre dorms. Volem el cap del general.

8 M’estimi. Les armes blanques més kantianes. Sagí d’ensaïmada. 9 Fòsfor. Rapsodes grecs. ETIL. El (primer) pla alternatiu. 10 Aquests figura que no són dels nostres. Conjunt d’objectes, probableme­nt ètnics, sense triar. Tesarà sense vocalitzar.

11 Parella de romans. Tela de dos colors. Clavat al seu doble. 12 Noieta. Ho empraríem a l’americana.

13 Neguit. S’ajup prop de Dakota. La part inferior de l’olla és molt california­na. 14 Faràs malbé el seu instrument. Vernís que pot ser d’ungles.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain