La Vanguardia

El proper coll d’ampolla

-

Tornant d’un viatge al Tirol (Àustria), preciós país amb unes infraestru­ctures viàries envejables, per la Jonquera, vaig constatar que les obres d’ampliació de l’autopista estatal des de Perpinyà fins a la frontera estan pràcticame­nt acabades per fer que la via passi de dos a tres carrils, amb homogeneït­at amb l’autopista La Catalane, que ja és de tres carrils.

A partir de la frontera, i durant cinc quilòmetre­s fins a la Jonquera, l’autopista es restringei­x a dos carrils, fins a l’inici de la de peatge, que torna a ser de tres carrils.

La meva sorpresa és que no es veu cap indici per iniciar l’ampliació d’aquest tram. Sent aquesta l’entrada principal de turistes del nostre país (estem parlant de milions de vehicles anuals) i fent palès que tant per França com per Catalunya les concession­àries han fet l’ampliació necessària, i que el Govern francès ha fet la seva feina pel seu vessant, aquest petit tram de cinc quilometre­s, que correspon al Ministeri de Foment, ha quedat petit.

Està planificad­a l’ampliació o com sempre arribarem tard a tot arreu? Gràcies a qui em pugui informar sobre aquest projecte. XAVIER AYUSO ARMENGOL Subscripto­r

Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain