La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Cobrim una casa. Mapa d’un habitatge. 2 Faci una ratlla al terra tot recordant un antic grec. Símbol cristià primitiu de Jesucrist, que consisteix en un peix. La lletra grega que et fa fora dels cinemes. 3 Palíndrom que va a escola. Compost binari de bor i un element menys electroneg­atiu, generalmen­t un metall de transició. Fúries capitals. 4 Determinar un camí clavant pals a la ruta per indicar una direcció. Paga (o cobra) un tant al mes per viure en un immoble. 5 La consonant que borda. Alta sense extrems. Que té dues ànimes. Blava immensitat. 6 Ve d’una manera fortuïta al principi de l’Advent. Aquesta té durícies. Avisa de la pèrdua de la targeta de crèdit. 7 Torni a obrir la porta. La tieta Josepa escandinav­a.

8 Estoig de perla. En un cert sentit, mostra la seva alegria. Tip. 9 Res no és. Relatius a les muses. Agitació al bar. Raresa d’ateu molt assolellat.

10 Agrega al servei d’un cos. Porter de palau. 11 Cove destapat. Sentissis. El prefix de les persones que posen les emocions en primer pla.

12 Comerços amb tota mena de productes. Atrevides. 13 En Capone. Acte propi d’una criatura. M’ho miro d’una manera molt directa.

14 Els ulls tancats. Caterves.

VERTICALS 1 Estén el que no és. Carestia. Espai fosc, en el qual no penetra el sol. 2 Ventilades amb les finestres ben obertes. Cap on van els depressius. 3 Aquesta no té cap malaltia. Triades democràtic­ament. El primer de tots. 4 Tribunal Constituci­onal. Leprós. Assemblea Nacional Catalana. 5 L’eina de fuster que també s’anomena plana. Aquest ni oblida ni perdona. 6 Est. Cal pitjarlo per engegar la tele. No és pas una mera cimera. Faci la feina de sant Martí. 7 Clissada. Ho facis servir com en un set de tennis. Principi actiu. 8 Ho ompli. Aquesta és de segona mà. 9 Petarà sense vocalitzar. Ferirà un ocell perquè no pugui aixecar el vol. Emprenyat a la irlandesa. 10 La part posterior de l’iglú. L’antagonist­a de la caputxeta vermella. La part superior d’una estàtua. Avisa de la pèrdua de la targeta de crèdit. 11 Residència de la tercera edat. Patí. Principi d’eficiència.

12 Nitrogen septentrio­nal. Italiana que arrebossa. Cap de policia en un poblet de l’oest. 13 Nega. Escometé atacant. 14 Destruirà el contorn d’una cèl·lula. Defectuoso­s.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain