La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra Núm 4891

HORITZONTA­LS 1 Ficant models al set. Ho destrossa tot fins deixar-ho ben esmicolat. 2 Aquesta gossa gens religiosa va viatjar per l’espai gràcies a l’Sputnik. Ho omplen tot fins al capdamunt. 3 As. Galta del cul. Els esperats finals dels combats. Lluís Iglesias Yamadú. 4 El punt de sortida del golfista. Gossa en un estat lamentable. Davant Mans fa vint-iquatre hores de fums. 5 Foll. Mati sense segones. Ajudar a la verdiana manera. 6 Matrícula neerlandes­a. Faig fora del mig. Comença a donarho. 7 El peli tot tallant-li el coll. Na Marie no hi té gens de mà. Ho aixafa amb força. 8 Reposà el cul. Butaca de públic. Res no és. 9 Parèntesi oral. Prohibició municipali­sta. Del dret, és vista aèria i del revés presonera. 10 Centúria. Pic sense cim. Em toca la loteria i vomito. Conjunt de monjos reglamentà­riament organitzat­s. 11 Solc escapçat. Ho feien amb les copes quan se les bevien. British Petroleum. 12 Alabeu. Alfals. Avisa de la pèrdua de la targeta de crèdit.

13 Tindrem cura que compleixi els seus deures. En un cert sentit, tolls o bassals. 14 Lliurat a una taleia. Buidi la bufeta.

VERTICALS 1 Cobreixes d’una capa d’or blanc. L’oli que més gasten els estudiants estudiosos. 2 Boa decapitada. Es decandí davant del tribunal. Nata líquida. 3 Els pits de les cosines. Adorador del foc. 4 Acabar abstemi. Dues escales de pintor obertes. Unió de catalanist­es compromeso­s. Amb l’alè agitat. 5 Arribats al món. Valori. Patata finament servida. 6 En un tres i no res. Mai. Estri de qui no vocalitza. Rei sense corona. 7 Coves de vímets en què els veremadors buiden les cistelles de la verema. Gargall amb dolor. 8 Ara comença la música. La cara B de cada dia. Banussos. En un tres i no res. 9 Al final, el descarto. Plantes que et permeten viatjar sense bitllet. 10 Del dret remet als antics busos badalonins i del revés a una resclosa. Cérvol nadalenc. Doncs, però a l’antiga usança.

11 Talla quaranta, però només entre romanes. Ajuden. Pentinar algú a la manera d’Elvis. 12 Pot ser de poll o de l’huracà. Domar, també. Fereixi l’ocellet d’en Cassius Clay dalt d’un quadrilàte­r. 13 Infusions amb nom de país asiàtic. Edicions Don Bosco. Preposició cortesa. 14 Penitent que es confessa una sola vegada a l’any. S’escarxofi al sofà com el fill d’en Messi.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain