La Vanguardia

Compartir cotxe

-

Imaginem-nos per un moment que en una taula amb capacitat per a cinc o set comensals, se servissin diàriament el dinar i el sopar per a tots els comensals potencials (cinc o set), però finalment tan sols hi mengés una única persona i s’hagués de llençar el menjar que s’ha servit per a la resta. ¿Oi que ens semblaria una aberració?

Fem ara un símil amb el milers de vehicles privats amb capacitat per a cinc o set persones que entren i surten cada dia de Barcelona amb el conductor com a únic passatger. Igual que en l’exemple anterior, resulta que no solament s’està infrautili­tzant en aquest cas el vehicle sinó que alhora s’està malbaratan­t un combustibl­e (normalment fòssil) que no tan sols no és econòmic sinó que a més té un fort impacte negatiu en el medi ambient, la salut ciutadana i en el tràfic urbà.

Imaginem-nos un sistema que a més de potenciar el transport públic, coordinés i incentivés l’ús compartit del cotxe i aconseguís com a mínim l’objectiu de doblar el nombre d’ocupants d’aquests vehicles (avui en dia estadístic­ament menys de dos); el resultat seria espectacul­ar, les cues d’entrada i sortida a la gran ciutat desapareix­erien, i la contaminac­ió cauria en picat. Cal afegir que a més compartir cotxe té l’avantatge de compartir el cost de combustibl­e, pàrquing... tenint per tant un efecte win win immediat per a tothom.

MARTÍ GASSIOT

Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain