La Vanguardia

Tothom és necessari

-

Moltes persones creiem que cal reaccionar davant l’atzucac actual de la política a Catalunya. El miratge del procés no ens ha obert cap porta, més aviat el contrari, ens n’ha tancat alguna.

Sense cap mena de dubte vivim temps polítics complicats i plens d’interrogan­ts. Cal reaccionar evitant la temptació de doloroses lluites fratricide­s pels vots. L’aspiració d’una Catalunya lliure amb un Parlament democràtic­ament escollit que pugui decidir sobre la nostra vida ordinària hauria d’ésser un objectiu que fos ben acceptat per la majoria de polítics. La gent vol dels polítics feina ben feta i pocs ensurts.

Ara quan molta gent diu que amb Espanya no hi ha res a fer és perquè tot està per fer, com bé deia Coll i Alentorn. Aferrar-se a les posicions de cadascú agreuja les coses, cal buscar sortides, que hi són.

Ara i aquí és hora de reflexiona­r amb seny i de mirar endavant. Tothom és necessari, ningú té tota la veritat i tothom en té una part. És hora d’aparcar greuges i judicis, alliberar presos i buscar camins d’entesa i de bona convivènci­a, si s’escau, provisiona­ls. Això demana l’esforç de tothom, superant uns sentiments que tenim a flor de pell. Cal fer-ho amb un gran respecte per a la dignitat de tothom i evitant, de totes totes, que ningú es pugui sentir mai humiliat.

FERRAN PONT I PUNTIGAM Subscripto­r

Terrassa

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain