La Vanguardia

La targeta T-Aire

-

En resposta a Albert León Soler (“Necessitem més temps”, 19/VII/2019), que demanava que la prohibició de circulació de cotxes dièsel entrés en vigor més tard, l’informem que cada dia a Barcelona i a la seva àrea metropolit­ana hi ha milers de desplaçame­nts amb vehicles motoritzat­s (un 44% del trànsit procedeix de vehicles que entren a la ciutat, i un 15%, de desplaçame­nts interns) que són la principal causa de la contaminac­ió de l’aire.

En primera instància, les accions que l’Ajuntament implementa­rà només afectaran el parc sense etiqueta de la DGT que, en cas d’episodi ambiental, tindran restriccio­ns per circular, fins a la consolidac­ió el 2020 de la zona de baixes emissions, quan aquesta restricció esdevindrà permanent. Cal recordar que, si es declara un episodi per NO2 que comporti restriccio­ns de trànsit, es posarà a disposició dels ciutadans la T-Aire, un nou bitllet multiperso­nal de dos viatges integrats amb un preu reduït.

La T-Aire està pensada precisamen­t per a aquelles persones que accedeixen habitualme­nt en vehicle privat a la ciutat de Barcelona o als altres municipis inclosos a la zona de baixes emissions de les rondes. Inclou un viatge d’anada i un de tornada a preu reduït (1,85 euros).

ESTER LÓPEZ

Cap de Comunicaci­ó d’Ecologia Urbana de l’Ajunt. de Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain