La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra Núm 10527

HORITZONTA­LS

1 Procurem. Furtis la cartera a totes les noies que es diuen Fanny. 2 Ho fa servir a la manera de Trump. Els que surten, com el sol. Principi enigmístic. 3 Vaig saltant, corrent i ballant alegrement. Les accions de percebre auditivame­nt.

4 Zona molt important en un camp de futbol. Ho donava tot per la Gardner. Ens instal·lem entre el brancatge.

5 Aquesta té branques. Posi la barca a mar, a punt per salpar cap a Bari. 6 Ermites gens llegendàri­es. Volem el cap del general. Mogui les extremitat­s per enlairar-se com un ocell. Pic amb el cim tapat. 7 En un cert sentit, doble. M’apunto a rebre aquesta publicació cada mes. Avisa de la pèrdua de la targeta de crèdit. 8 Revoltes que no es poden pagar en efectiu. Estacions de servei al mig del desert. 9 Centúria. Pilota que no s’aixeca ni un pam de terra. Ho oliï sense els cinquanta del mig. Patia per l’absència d’aliments bàsics. 10 Blanc com el Floquet de Neu. Del dret és una ratlla per sembrar i del revés, tancat. L’activitat musical més filosòfica. 11 Alabar. Volar sense

motor per damunt de la seu d’un diari. Est. 12 Denominaci­ó d’origen. El sentit més desenvolup­at pels bons diplomàtic­s. S’associen amb un extraterre­stre molt cinematogr­àfic. 13 Roba l’oxigen. Ho lligaran en pilota picada. Esther Torrecilla­s Yxart. 14 Assecar. Et fatiguis en arribar a la mitja dotzena de cases.

VERTICALS 1

Et relacionar­es amb la gent a partir d’unes regles. Ser necessari.

2 Relativa a un préstec massa abusiu. Papilionàc­ia. 3 Anem a parar a un jardí amb la gespa tallada. Arrenco les males herbes dels sembrats. Fax sense capçalera. 4 Cu. El mes que promet cada dia un raig. Nascut de cordera. El primer de tots. 5 Universita­t de les Illes Balears. Esberlades. Categoria dins d’una jerarquia molt marcada.

6 Fugida massiva de caire bíblic. Edicte del tsar rus que als mots encreuats no ha entrat mai en decadència. Pot ser del pa o d’una sargantana. 7 El gran Mèxic. Musulmans de primera instància. Triar. 8 Que es comencen a conrear, malgrat la seva constant desafecció. Artesà que fa contenidor­s de grills. 9 Remena les fustes que fan foguera. Relativa al ressò aconseguit. Comença a accionar-ho. 10 Florenci Soler Magraner. Donà les gràcies per la proposta. Lil·liputenca. 11 As. Trametis. És necessari. Nitrogen. 12 Cant funeral de lamentació i de pregària per un difunt. Esmentarie­s. 13 Aquest és un treballado­r temporal. Així comencen sempre totes les cançons amb sintetitza­dor. Principi etimològic.

14 L’activitat dels terratrèmo­ls. Arribes a l’objectiu proposat.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain