La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

Núm 10528

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Lligaríem en una platja naturista. Esguard. 2 En Ron ha begut una mica massa de rom i es presenta agitat. Radiàrem. Centúria. 3 Dictadora albanesa. Veremada, probableme­nt als Costers del Segre.

4 L’aliatge més habitual. Cordats. Quan és penat dorm de cap per avall.

5 Poses la cara entre prohibicio­ns municipals (dues paraules refoses per un fals plural del joc de cartes del bacarà). Metre curt. 6 Escaire. Cautxú vulcanitza­t, amb sofre i negre de fum, dur. Llista de fils de color diferent dins una mateixa faixa. 7 Rere B fa cervesa. Institut de Turisme Formentere­nc. 201 enxampats en plena acció. Res no és. 8 Facin créixer els ramats caprins. Inspecció visual. El punt de màxim plaer sexual. 9 Crit d’alerta. En fa qui tria un camí diferent de qui tira pel dret. Comença a afavorir-nos. 10 Sotmetrem els draps a l’acció dels batans. Mineral verd molt ric en ferro trivalent. 11 Aigua, rom i llimona capaç de fer esgrogueir la voluntat del més pintat. Compri a bon preu. Dictador de deixalleri­a.

12 Penedida, però més per por al càstig que no pas per convencime­nt moral. Explores el subsol i n’obtens recompensa. 13 Operària qualificad­a. En principi, inimitable. Mos anaeròbic. 14 Sadollar. Assenyala amb el seu dit de fiscal.

VERTICALS 1 Entre bé i excel·lent. Beu amb passió felina. 2 Aquesta és irrepetibl­e. Els ho demanes amb un convencime­nt que no admet rèplica negativa. 3 Protegeix. Enemics de la fusta que tenen la seva capital de referència en una bella ciutat irlandesa. 4 Res no és. Musulmà de primera instància. Projecta com serà el futur.

5 La divisa groga. Plovisquej­ar. Moviment incontrola­ble i reiterat del rellotger. 6 Brollant de la deu. Torni a afaiçonar-lo amb sensibilit­at musical. 7 El gran Mèxic. Vesteixi tothom de la mateixa manera i els faci formar. Dues escales de pintor obertes, de perfil. 8 Espai del mànec de la guitarra que permet un contrast sonor. Gos alfabètic. La nota musical més vàcua. Res no és. 9 Conducte orgànic del qual abominen els vegetarian­s britànics. Hi vagi amb una ocurrència. 10 Faci la feina de Sant Martí. Tros de prat sense herba de tant com pica la gent de mans. Tona que ens deixa sense oxigen. 11 Fase del somni que ha esdevingut modalitat olímpica. Fa fora de la residència de la tercera edat. Relatiu a Y. 12 Lligui amb felicitat. Emet per les ones hertzianes. El primer de tots. 13 Puny d’espasa. Donant. Centres administra­tius romans. 14 Obeït. L’herba que fa anar de corcoll en Garfield.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain