La Vanguardia

La dansa nacional

- FRANCESC SAGRERA Subscripto­r Castellar del Vallès

Un any més, trobem a faltar informació als mitjans de comunicaci­ó de les moltes activitats estiuenque­s que es realitzen per tot el territori català de la nostra música, de la nostra cobla, de la nostra dansa nacional de Catalunya.

Durant el mes de juliol, 34 aplecs, des del Soler (al llac d’El Soler, a França) fins a Ascó, Banyoles, Montblanc, Gurb, l’Hospitalet de l’Infant, Ceret... 415 ballades: a Perpinyà, Olesa de Montserrat, Palau-solità i Plegamans, Tossa de Mar, Calaf, Sitges, Ripoll, Escaldes-Engordany, Calafell, Olot, Laroque-des-Albères... I 25 concerts, des de Sabadell fins a Barcelona, Cotlliure, Calonge i Sant Antoni, Sant Cugat del Vallès, Amer, la Palma d’Ebre, Ceret, Mataró... En resum, fins un total de 489 activitats amb cobla.

Per no fer-nos llargs, no detallarem les activitats del mes d’agost, que seran 509 entre aplecs, ballades, concerts i altres (tot això es pot trobar a Portalsard­anista.cat). Què o qui ens falla? Els organitzad­ors, la confederac­ió, els estaments oficials, els mitjans de comunicaci­ó? Si no es promociona, després direm que la gent no hi va.

No refuso sons forans, però jo en vull de catalans.

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain