La Vanguardia

Dues estratègie­s

-

Gairebé de sempre, i més recentment, ERC i l’antiga CDC han estat enfrontade­s políticame­nt per ocupar l’espai sobiranist­a de centre. Amb l’objectiu d’aconseguir la independèn­cia de Catalunya, en especial a partir de l’1 d’octubre del 2017, cada vegada és més evident l’estratègia de Junqueras i Puigdemont.

Junqueras acaba de declarar que el camí per a la independèn­cia “només pot passar pel diàleg i la democràcia” i que una convocatòr­ia electoral és una opció que no s’ha de descartar mai.

Per altra banda, sembla que Puigdemont està per la “confrontac­ió” vista l’experiènci­a del govern central de torn en no pactar, de cap manera, una formula per un referèndum de autodeterm­inació. A més, el president Torra no hi està gens d’acord en avançar les eleccions.

Entretant, aquest 50% de ciutadans que volen el referèndum i el 70%-80% arribar a un pacte amb l’estat, què fem? No ens ho posen gens fàcil. Amb una mirada de ciutadà corrent, sembla que els dos líders independen­tistes el que están prioritzan­t és la captació de vots per els seus respectius partits per sobre del problema global de Catalunya. Ho veig malament.

JOSEP MARTÍN I COLL Subscripto­r

Sant Cugat del Vallès

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain