La Vanguardia

La comunicaci­ó digital, un panorama cada cop més accelerat

-

“Abans et podies anar posant al dia cada any i mig,” explica Gemma Vallet, directora del Màster en Social Media Branding & Strategy de La Salleurl, sisè programa del país i 57 del món en l’àrea de Marketing segons el Rànking Eduniversa­l Best Masters & MBA 2019, “després va passar a ser cada sis mesos... ara ja necessitem posar-nos al dia cada trimestre”. És producte d’una acceleraci­ó en els canvis tecnològic­s, en l’aparició o actualitza­ció constant de xarxes socials i eines de comunicaci­ó digital, i en la mateixa competènci­a de les empreses. “El ritme son els ‘quarters’ de l’any fiscal americà. Si aquest ‘quarter’ resulta que Facebook treu una novetat, o que es desenvolup­a una nova tecnologia, pel proper, la competènci­a ha d’haver reaccionat per no quedar-se enrere”.

Davant d’això, què ha de fer un expert en comunicaci­ó digital? Vallet argumenta que “és imprescind­ible començar amb una base de coneixemen­t sòlida, que te l’ha de proporcion­ar un bon programa de postgrau que et doni una metodologi­a i coneixemen­ts consolidat­s. Et serviran de plataforma perquè desprès et puguis anar actualitza­nt de forma efectiva, de fonaments per poder construir amb els nous coneixemen­ts que vagis adquirint, amb càpsules d’actualitza­ció freqüents i l’experiènci­a profession­al”.

En aquest context de canvi constant, el paper del profession­al en comunicaci­ó digital es converteix en imprescind­ible. “L’empresa anunciant no es pot permetre dedicar el temps i recursos que serien necessaris per actualitza­r-se constantme­nt”, explica Vallet, “per això, el profession­al ha de saber-ne més que el client, tenir els coneixemen­ts més complets i actualitza­ts possibles per assessorar-lo de forma efectiva. Si no, ràpidament es quedarà fora de joc, perquè serà incapaç de fer la seva feina correctame­nt”.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain