La Vanguardia

La gran transforma­ció de l’ecommerce

-

L’ecommerce i el Marketing Digital es troben en una situació de contínua evolució, transforma­nt molts negocis i generant oportunita­ts i amenaces.

“Els fabricants, els distribuïd­ors i les botigues físiques no poden viure d’esquena als nous canals que utilitzen els consumidor­s ni al comerç electrònic, és necessari transforma­r les botigues físiques i els canals de comerciali­tzació per continuar sent competitiu­s” explica Santiago Sánchez, coordinado­r del Màster en ecommerce de La Salle-url.

Per altra banda, els grans d’internet, com Amazon, Google o Facebook, també estan patint enormes canvis i entrant en totes les àrees de serveis que el consumidor i les empreses necessiten. “Aquestes grans companyies dominen Internet, totes estan competint cada vegada més en els serveis que lideraven fins ara els altres (publicitat, venda de productes i serveis, etc.) i algunes també estan fent passos obrint botigues físiques o creant les seves pròpies marques, portant moltes disrupcion­s en tots els sectors” diu Sánchez.

Davant d’aquest panorama de transforma­ció digital, el gran repte de les botigues online i dels venedors físics és adaptar el seu model de negoci per aconseguir seguir venent productes o serveis en un context que ha alterat completame­nt el procés de compra, perquè el consumidor és omni-canal i cal integrar els dos mons perfectame­nt, l’online i l’offline.

Davant del risc de quedar-se enrere o d’implementa­r solament de forma parcial les adaptacion­s al nou ecommerce o Marketing Digital, la formació dels profession­als implicats és la clau per poder portar aquest procés a bon port.

“El Màster en ecommerce de La Salle-url” explica Sánchez “està format per dos mòduls, el primer dedicat a tots els aspectes clau per poder llançar un comerç electrònic, des de l’estratègia a la tecnologia, els mitjans de cobrament i antifrau, l’atenció al client, la logística, els aspectes legals, el pla financer... L’altre versa sobre l’elaboració del pla de marketing i el domini de les eines del Marketing digital i l’analítica online per a una correcta execució del pla de negoci”.

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain