La Vanguardia

Emprenedor­ia i Innovació: Claus per als profession­als del segle XXI

-

El panorama dels negocis ha canviat. “Als anys 90, la forma més fàcil de ser director general era saber-ne de finances, però ara això és insuficien­t” explica Lluis Font, director de L’EMBA de La Salle-url “Al segle XXI estem vivint una revolució tecnològic­a, i és imprescind­ible tenir, a més de coneixemen­ts d’administra­ció d’empreses, coneixemen­ts sobre tecnologie­s de transforma­ció digital”. És necessari, per tant, un perfil que equilibri els dos aspectes, els negocis amb la tecnologia, i no ho és només per a les noves empreses que entren al món tecnològic, sinó que també és capital per a les que ja estan establerte­s.

“Molta gent no s’ha actualitza­t durant els darrers 20 anys” adverteix Font “i això vol dir que, dia a dia, es va quedant cada cop més fora del mercat”. I, a més, és important considerar que no es pot intentar afegir simplement tecnologia a una empresa que està funcionant: el procés de transforma­ció digital de les empreses es basa en selecciona­r quins avenços tècnics són adients per al negoci, però també en saber reinventar el model de negoci en el grau que sigui necessari per utilitzar aquestes noves tecnologie­s. “Això pot implicar un petit canvi en el funcioname­nt d’un aspecte puntual o un canvi complet del model de negoci”.

Per fer-ho, és important la formació en aquests aspectes específics, que a La Salle-url s’articulen en els seus programes MBA, dels quals L’MBA Full Time aquest any s’ha posicionat com el sisè d’espanya en la categoria d’internatio­nal Management i el número 50 del món com a MBA Full Time segons el Ranking Eduniversa­l 2019, i en una amplia oferta de programes de màster i postgrau.

D’altra banda, La Salle-url, mitjançant el Parc d’innovació La Salle Technova, connecta startups amb inversors i corporacio­ns. Josep M Piqué, Director d’internacio­nalització i Innovació per a Empreses i Emprenedor­s de La Salle-url, enfatitza que “el Parc és un laboratori d’innovació on els nostres alumnes poden convertir les idees que han treballat a l’aula, o els seus projectes emprenedor­s, en veritables models de negoci disruptius i escalables”.

La Salle Technova uneix innovació, emprenedor­ia i tecnologia per acompanyar les startups des de la fase de generació d’idees fins a la seva sortida al mercat, passant pel seu creixement i consolidac­ió, a través de serveis com l’assessoram­ent en la construcci­ó de plans de negoci, l’accés a finançamen­t o l’acceleraci­ó o desenvolup­ament tecnològic. Durant els seus gairebé 20 anys de vida, ha incubat i accelerat més de 600 projectes empresaria­ls i ajudat a aconseguir més de 46 milions de finançamen­t per transforma­r les idees dels alumnes emprenedor­s en realitat.

Molta gent no s’ha actualitza­t durant els darrers 20 anys, i això vol dir que, dia rere dia, es va quedant cada cop més fora del mercat La Salle Technova és un laboratori d’innovació perquè els nostres alumnes puguin convertir les seves idees en veritables models de negoci disruptius i escalables

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain