La Vanguardia

El Campus Online de La Salle-url arriba al seu 20 aniversari amb una metodologi­a pròpia, única i pionera

Una metodologi­a basada en l’aprenentat­ge situaciona­l i autodirigi­t

-

Com a centre universita­ri amb la tecnologia com a eix transversa­l, La Salle-url va ser pionera en l’ensenyamen­t a través d’internet. Aquest curs 2019-2020, el seu campus online fa 20 anys. Al llarg d’aquestes dues dècades, els màsters online de La Salle-url han anat perfeccion­ant una metodologi­a exclusiva i molt exitosa per tal de garantir uns alts estàndards formatius.

“A La Salle-url, la formació i el títol que s’obtenen amb un màster presencial o amb un d’online són els mateixos, tenen la mateixa qualitat i els professors són els mateixos en les dues modalitats” diu Maria Alsina, responsabl­e del Campus Virtual de La Salle-url.

Me todo logia diferencia­l

“Unmàs te ronli ne té elriscqu el’ al umn ese senti perdutod es mo ti vat,però el campus online de La Salle-url està pensat per evitar aquests efectes. De fet, tenim una de les taxes d’abandoname­nt més baixes de les escoles online del país”, explica Alsina. S’aconseguei­x gràcies al disseny dels màsters enlínia.

La diferència es troba en la metodologi­a, que garanteix el seguiment de l’alumne amb una alta flexibilit­at: el campus online permet accedir als estudis en qualsevol moment, des de qualsevol lloc del món i des de qualsevol dispositiu.

El seix os perl’ èxit

El primer aspecte és tècnic. Tots els materials didàctics i la dinàmica de les sessions estan optimitzat­s perquè l’alumne pugui centrar-se en l’aprenentat­ge, sense haver de preocupar-se perqü es ti o ns purament de funciona mentd el campus.

Però el més important és l’aspecte del disseny metodològi­c. Està basat en l’aprenentat­ge situaciona­l i l’aprenentat­ge auto dirigit,i gira al voltant de quatre elements clau: l’alumne, les guies d’aprenentat­ge, el coordinado­r i els mentors.

Els màsters basen l’aprenentat­ge en els coneixemen­ts previs de l’alumne, la qual cosa resulta clau en programes en que poden tenir una experiènci­a i coneixemen­ts molt diferents, i fan que l’estudiant pugui aprofitar al màxim el temps que hi dedica.

L’estudiant es troba constantme­nt acom pan yat,tantperlaf­i gura del coordinado­r, que seguirà els alumnes al llarg de tot el màster, com per la del mentor, un expert que és qui impartirà les assignatur­es concretes. Així, l’estudiant resoldrà una sèrie de

L’estudiant està sempre acompanyat pel coordinado­r i pel mentor, que desenvolup­a la guia d’aprenentat­ge amb tots els recursos i mètodes per superar els reptes que se li plantegen

reptes, per consolidar els aprenentat­ges i perquè l’alumne aprengui amb la pràctica, els seus encerts i errors, i els dels seus companys. També és el mentor qui desenvolup­a la guia d’aprenentat­ge, que proporcion­a als alumnes tots els recursos i mètodes necessaris per superar els reptes que se’ls plantegen.

Acom pan ya ment virtual

“No és que els alumnes trobin tot el material de cop al campus virtual i se’ls deixi sols”, explica Alsina, “no només compten amb l’assessoram­ent continuat del coordinado­r, sinó que el mentor acompanya l’estudiant al llarg de l’assignatur­a, proporcion­a una guia completa per abordar el tema, participa en xats en directe amb tota la classe, en que es debaten els aprenentat­ges i es resolen dubtes, i n’avalua el progrés”. És una forma d’evitar que l’estudiant se senti perdut i desmotivat i també un mètode per assegurar que es poden assolir els aprenentat­ges amb el nivell de profundita­t i rigor que requereixe­n uns estudis de màster.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain