La Vanguardia

La complexita­t internacio­nal i virtual del món dels negocis requereix noves habilitats de lideratge

Els nous mànagers han de tenir una ment oberta, empatia envers la diversitat i respecte per arribar a solucions profession­als com a líder

-

Coordinar la col·laboració d’equips descentral­itzats i culturalme­nt diversos s’ha convertit en un dels grans reptes en la gestió de les empreses

Amb l’expansió global actual, el món dels negocis s’està tornant cada vegada més complex. Els líders s’exposen a nous reptes internacio­nals i virtuals sense precedents, on la diversitat cultural i la col·laboració s’han convertit en una de les parts més complicade­s de gestionar dins de l’organitzac­ió d’una empresa.

Davant d’aquest nou paradigma s’ha produït una proliferac­ió de nous equips VIM. Un equip VIM (Virtual, Internatio­nal & Multicultu­ral team) és un grup de persones distribuïd­es en diferents localitzac­ions, tant nacionals com internacio­nals, amb una experiènci­a cultural global diversa. Liderar aquest tipus d’equips tan descentral­itzats té nombrosos avantatges però també els seus reptes, que passen per una gestió eficaç d’aquestes diferèncie­s de cultures per sobre d’aspectes més tècnics com els canals de comunicaci­ó o les eines per desenvolup­ar els projectes.

Conscient de les necessitat­s d’aquests nous líders VIM, La Salle-url posa en marxa el curs de Lideratge i gestió virtual enfocat a totes les organitzac­ions que volen consolidar-se i expandir-se dins del context actual de transforma­ció digital. “Des d’una perspectiv­a profession­al, el mànager d’un projecte VIM hauria de desenvolup­ar qualitats fonamental­s com diversitat d’enteniment per saber actuar en un entorn VIM, empatia per saber valorar la diversitat i per últim ser capaç de prendre decisions profession­als com un autèntic líder” afirma Majeed Hosseiney, professor del curs. “Amb aquesta formació, el líder VIM podrà, a través de metodologi­a pràctica avançada, utilitzar casos, eines i tècniques per desenvolup­ar una capacitat forta per resoldre conflictes i problemes d’una manera més eficient, crear equips més eficients i obtenir un millor nivell de satisfacci­ó de tots els accioniste­s de l’organitzac­ió i del projecte” segons Javier Higueras, coordinado­r d’executive & Profession­al Education.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain