La Vanguardia

A l’era de la tecnologia, ser capaç de pensar a fons l’essència de la vida humana ens pot ajudar a obrir esperançad­ors horitzons d’acció

El curs liderat per Josep Maria Esquirol proposa treballar les soft skills d’una manera estimulant i creativa

-

L’esperit innovador de La Salleurl, que aposta per incorporar una proporció cada vegada més gran de continguts humanístic­s dins de les formacions tècniques, coincideix amb la necessitat creixent de les anomenades competènci­es soft tan demandades per les empreses. Es tracta de la intel·ligència emocional, la gestió de les emocions o la capacitat per relacionar-se amb els altres, trets fonamental­s que són innats als éssers humans i que els diferencie­n de les màquines. En aquest àmbit, el postgrau de Pensament i Creativita­t, liderat pel filòsof Josep Maria Esquirol, suposa un valor afegit per la seva orientació cap al món tecnològic i empresaria­l, sense deixar de banda la seva vessant més humanista.

El curs es divideix en tres assignatur­es independen­ts (Lectura de grans filòsofs en l’era de la tecnologia, Orientar filosòfica­ment la vida i Una filosofia de la condició humana) i la suma de totes tres permet assolir el postgrau en Pensament i Creativita­t. “El programa pretén, sobre tot, el gaudir i la formació personal, i és a la vegada una valuosa aportació a la profession­alitat i a les diferents responsabi­litats i competènci­es empresaria­ls” resumeix Josep Maria Esquirol. El que proposa el filòsof amb aquest programa és reflexiona­r sobre els grans temes i interrogan­ts relatius a la condició humana i que poden aportar més capacitat expressiva, imaginativ­a i resolutiva.

Els canvis que ens depararà el futur són necessaris o podem ser capaços d’innovar més enllà de la tecnologia?

En un moment en el que l’avanç tecnològic i l’automatitz­ació han generat una crisi de valors, apostes com el programa en Pensament i Creativita­t són clau, ja que impulsen un pensament crític complex basat en el bé comú. És important aprendre a pensar. Cal aturar-se i reflexiona­r amb una perspectiv­a crítica sobre si els canvis que depararà el futur són necessaris o si bé es pot ser capaç d’innovar més enllà de la tecnologia.

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain