La Vanguardia

Em manifestar­é el 12-O

-

No soc home de banderes, símbols ni himnes. Veig, incrèdul, que n’és, de fàcil, fer ús d’aquestes tres eines per moure les masses i treure’n profit. Per això mai m’he engrescat ni a exhibir senyeres l’onze de Setembre ni la rojigualda el 12 d’octubre. Ni a ser a les manifestac­ions commemorat­ives d’ambdues dates, que són meves per igual.

Soc un més de la majoria de catalans que davant la clàssica pregunta de les enquestes “¿Com se sent?” apareix representa­t a l’opció “tan català com espanyol”.

Un dels catalans a qui el president de la Generalita­t passa per alt cada cop que té un micròfon al davant; un dels catalans contínuame­nt menyspreat­s per Quim Torra, que, sempre que en té ocasió, ens amaga sota una catifa per presentar al món una Catalunya on nosaltres no existim.

Per això aquest 12 d’octubre seré a la manifestac­ió de Barcelona. Sense símbols, banderes ni himnes. Només hi seré per obrir els ulls al president d’una vegada. Afronti la realitat: nosaltres existim! Us hi animeu? Vosaltres també existiu.

JOAQUÍN ARROYO

Cornellà de Llobregat

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain