La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Pugi a la balança amb una certa voluntat d’experiment­ar la llei de la gravetat. Fereixo al saló de bellesa. El prefix més col·laborador. 2 L’esperat final del combat. Fa rínxols. Treballar a la rebotiga del pastisser.

3 Ho repassi. Taca fosca. 4 Res no és. Cobrir-se amb la darga, amb alguna cosa a tall d’escut. Palmereta. 5 Basteixin una estructura militar. Lloar amb un excés d’entusiasme. Puny d’espasa. 6 Rema enrere envoltat d’espies. Li passi els braços pel coll. Acabar abstemi. 7 Harmonitza­des. Fa el camí que el porta a casa després d’haver-ne sortit. 8 Postres que tremolen. Sol·liciti. La part interior del banc. 9 En Capone. Imputa. Recordo amb un cert entusiasme.

10 Peu de la mètrica grega i llatina que consta d’una síl·laba llarga i de dues de breus. Et compromete­res a la vicaria. 11 As. Petit tauró dels esquals. Rata dormidora rogenca.

12 Mític teatre al carrer de l’hospital de Barcelona. Mullo de rou. Nitrogen. 13 En un cert sentit, faci confiança en el conductor de Fórmula II. Netejar. Falles perquè no ho fas.

14 Cobrant abusivamen­t. Cases grans.

VERTICALS 1 Pedaç mal cosit. Encisaria algú perquè no mengi salat.

2 L’hidrocarbu­r més cinematogr­àfic. Expressió sorollosa d’alegria. En un cert sentit, remo enrere.

3 Sofre. Fel·lació dita en col·loquial. Hidrocarbu­r del grup de la càmfora.

4 Ir. Fotografia. Septentrió. 5 Cadascun dels anions poliatòmic­s que contenen l’urani com a àtom central. Dirà la seva. 6 La flor de la ingenuïtat. Beç riu avall. Preposició d’origen. 7 En Capone. Agrons amb fama de pispes. Dispositiu òptic contrari a la velocitat. 8 Antiga mesura de vi de Toronto. Fent malbé. 9 Al bell mig del cel. Rota. Faig la feina de l’imant. 10 Roig sense iode. El francès que té les filles més dolces. Prega mirant el rellotge.

11 Començava a treballar a la botiga. Adversaris. Sofre. 12 Aniran a parlar. Lluerna verda. 13 Plagi. El signe del Zodíac més devastador. A les portes de Lleida. 14 Embellida a la manera dels joiers. Apegaloses a l’hora de demanar carícies.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain