La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS

1 Peix esvelt, de cos allargat i escates cicloides. S’instal·laria entre el brancatge.

2 Protestant, que no és gerundi. Relatius als cedres. 3 Punt directe en el joc del tenis. Ens adrecem vulgarment a algú. Fos anaeròbic. 4 Fa un cop de volant i mira. Paret que separa dues masses de teixit. Moixó que no surt. 5 Acceptem una herència, tot mostrant la nostra perplexita­t. Magnetitza­nt. 6 Funciona. Roncar segons on. Sí provençal. Sofre.

7 Est. Ribes gens romàntique­s. Quedar

enrere. 8 Capes pigmentàri­es i vasculars de l’ull, entre l’escleròtic­a i la retina. Portada dialèctica. La teva. Basca, no? 9 Proveït d’agafadors. Soda anaeròbica. Associació de diplomats de Yecla. 10 El seu pas ens mena a la legió. Expressió de rebuig. Brandin les banderes. 11 Límit egipcíac. Una mica més d’un quilòmetre per l’antiga Rússia. Est. 12 El primer de tots. Gens delicat, groller. Minvis com les tempestes. 13 Riu italià perdut pel nord de Polònia. Estudiant en pràctiques que treballa però no cobra. Diuen que és feble, però també pot ser flonja. 14 S’hi ficà, sense que ningú no li ho hagués demanat. Vent del sud que bufa pel claustre.

VERTICALS

1 Fotíeu coces o introduíeu claus. Entri en un espai que fins llavors m’era vedat. 2 Posició raonable i enraonada. Vedella. L’arbre que l’albert passeja per Islàndia a RAC1.

3 De la matriu. Revifa. Comença a mostrar-ho. 4 Al capdavant de la península. Forces que passen volant. Doctor en la llei judaica. 5 Si no vols pols, ni t’hi acostis. Comença a modular-ho. Tingueres coneixemen­t.

6 Hiats sense hidrogen. Anirà sense vocalitzar. Tarima prosaica. Principi occidental. 7 Puny d’espasa. Se’n surten. Hac ve. Xai degollat, que es queixa. 8 Arrodonime­nts per aproximaci­ó. L’orella del pacient anglès. 9 Beuratges deliciosos. Clapava. 10 S’ho empesquen. S’acosta. El primer de tots. 11 Armilla peninsular. Disfressa de lletrat en el sentit jurídic. Morals. 12 Ribes gens romàntique­s. Fa malbé la més bonica. Que té una gana terrible. 13 Insufla. Vagi d’aquí d’allà. Comença a irritar-se.

14 Cops de càstig. En un cert sentit, mostri.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain