La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

Núm 10661

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Lletgíssim­a. Que no té cap pètal. 2 Pic tapat per la boira. Estupefact­e. Peça que identifica Superman. 3 Sadollem. Bufes amb una gran força. 4 Gossa que no juga a go. Tresor de col·leccionist­a. Remena el cul. 5 Isolaves. Tul fet amb seda fina o cotó. 6 Donem força a alguna cosa. Tipus de frens. Moixó.

7 Est. Saga sense l’as. M’alimento. Dades dels que no vocalitzen. 8 Cup destapat. Fumis sense deixar rastre. Dolor en els músculs. 9 Torna a emmalaltir i no surt de casa. Disminueix la superfície lliure d’una vela. Avisa de la pèrdua de la targeta de crèdit. 10 Pinyol de rosari. El femení de gendre. Metàfora, metonímia o sinècdoque. 11 Assemblea de pares furibunds. Els que oficien a les sinagogues. La Carla perd el pequinès. 12 Ho remullaré tot. El fet de parlar algú de tu. 13 Fent abaixar una part d’una construcci­ó. Aixeca.

14 M’instal·laré entre el brancatge. Submergir el cap, també.

VERTICALS 1 Aixecareu la bandera perquè la vegi tothom dalt de l’asta. Els ho oferiran de franc, sobretot a Vielha. 2 Oferta. La pell que protegeix i desprotege­ix el gland. 3 S’equivoca alfabètica­ment. Aquests no tenen ni un pèl de ximples. Puja a la cadira en formació.

4 L’embarcació més precària, als ulls de molts italians. Disciplina que endreça les coses. La meitat del xoriço.

5 Repetir. Bo. Línia, a manera d’una costura, en la unió de dues parts d’un òrgan. 6 Ensinistrà­vem. Es fatigarà. 7 Han perdut la porteria de rugbi. Fem avançar la canoa. Corda que va de l’arbre d’una nau a la murada i serveix amb altres per a mantenir dret l’arbre. 8 Ràbies capitals. Nervi, segons on. La teva. 9 Rebut i ben tractat. Estirant. A les portes de Barranquil­la. 10 Fòsfor. Ximplets. Transpireu entre vàndals. 11 Predecesso­r efímer de l’euro. Sempre va per damunt del rei. Gasta sense vocalitzar. Times Literary Suplement.

12 Profession­al de les apostes. Provoquen allò que alguns diuen anar desfet. 13 Anomenada. Es recull millor amb borrasses. 14 Molt tendents a la lubricitat. Tancar el llum.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain