La Vanguardia

Baixa laboral a discreció

-

En acabar l’operació de miopia i astigmatis­me del meu fill, el meu marit i jo vam anar al CAP de Mercat del Guinardó per sol·licitar la seva baixa laboral. Tot i dur el correspone­nt informe, la doctora ens va informar (sense mirar-se’l ni preguntar res més) que no li podia donar la baixa “perquè era una operació que no

feia la Seguretat Social”. Realment confusos, vam trucar al 061. La primera resposta va ser de sorpresa, i més quan es tractava d’un pacient operat aquell mateix matí, que duia l’ull tapat, amb medicació cada tres hores i pendent d’una revisió aquella mateixa tarda i una altra l’endemà. Després d’un cert desconcert, se’ns va dir que ho havien de consultar i al cap de poca estona ens van trucar per explicar que era un cas complex i que “depenia del criteri del metge”.

En interposar una queixa davant del CAP, ens van trucar al migdia: que si “hi havia uns barems”, que si “quantes diòptries tenia”… I que ja rebríem resposta per escrit. Per cert, el pacient tenia gairebé sis diòptries de miopia més astigmatis­me i l’operació requeria l’implant d’una lent intraocula­r.

Senyors de la Seguretat Social, no seria hora que revisessin els protocols/normes d’actuació?

Montserrat Duarri Simó

Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain