La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

Núm 10723

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Bellugui. Convertida en un menjador boví mentre sona el mambo. 2 Estris per fer solcs al terra. Circumstàn­cies damnoses.

3 Parella de cinquantin­s. Encensos. Xics escapçats. 4 Escletxa entre dues penyes. Alemanya. Iode. 5 Còpula. Estacions de servei al bell mig dels deserts. Compares documents per tal de comprovar-ne les diferèncie­s. 6 En un escut d’armes com el que podríeu lluir al Chevrolet, peça fonamental formada per la unió, al punt d’honor, de les meitats inferiors d’una banda i una barra. Ajudar. La part inferior del bust. 7 Vida de degollat. Expliqui històries. Rosegui. 8 Ir. Proveïda de braços com un molí. 9 El cor d’en Carles. Alumne d’una acadèmia militar. El peix que fa més pregàries. 10 Sofre a la cua de qualsevol disfressa. En fan els caminants dubitatius que han consumit alcohol. El palíndrom més estrany.

11 Centúria. Ornament arquitectò­nic caracterís­tic del capitell corinti. Bolet que, quan és blanc, també es coneix amb el nom de farinera.

Res no és. 12 Faig la feina de sant Martí. Casa enderrocad­a. 13 Volum a la cabana del tiet. Cant funeral de lamentació i de pregària per un difunt. Rere un arc fa de Sant Martí.

14 Objectiu de jugador de rugbi que és mitjà per a l’actor. Telefonada.

VERTICALS 1 S’ho miri malament. Puja dalt de la cadira i diu un poema.

2 Embelleix amb una sanefa de la fotografia dels seus companys de generació. Regidors. Que té el cap clar. 3 Gall tot escuat. Que pertany al lobus. Sagins. 4 Xisclar com un home-llop. Palmeretes. As. 5 En Biel amb casc. Tija que serveix per a explorar conductes naturals de l’organisme. Relatiu a les muses que inspiren l’antoni. 6 Situat en un lloc o altre. Ajuden. Així comencen totes les èglogues. 7 As. Fer petons. Penja la roba perquè s’assequi. 8 Li ve de gust. Emprenyats. La fosca de cada dia. 9 Que es pot anar rentant sense perdre mai el color. Vagarejar tot equivocant-se. 10 Talla un arbre arran de terra. Col·loqueu. El primer de tots. 11 501. Explicar històries. Mancat d’equitat i quasi cínic. 12 Fer fora l’ornitòleg. S’escudarà. 13 Estic en números vermells. Sojorn. La dida no hi és tota. 14 Hi va anar, ni que només fos per ajudar-lo. Venç per golejada.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain