La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

Núm 10729

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Produíeu com els bons cereals. Que sovint fa coses. 2 Refà complet un discurs prenent idees d’altri. Embarranca­rem. 3 Del dret no produeix i del revés és una il·lusionista. Faig fora Star. D’un color entre roig i groc com el lleó.

4 Nascuda per cesària. Les posseeixes. Est. 5 Fill anatòlic d’un antic país que remetalsto­ros.hofaciambe­lshomenatg­es. Pel·lícula ben fina. 6 Tenerife. Netejava els plats a Manacor. Matrícula neerlandes­a.

7 Pintada llibertàri­a. Envaniment, orgull que tot ho infla. Peça estreta de pell que, posada a la part posterior de la sabata, serveix per a reforçar la unió de les dues peces que formen la talonera.

8 Nores que no vocalitzen. L’aliatge més freqüent. Pànic als gall dindis més inflats.

9 Peça de vestir que cobreix el tronc des dels muscles fins a la cintura, cenyida i ajustada al cos, amb mànigues. Ho feia servir a l’americana. Seia sense punxons.

10 Acatant les decisions d’un superior. Estranys. Els esperats finals dels combats. 11 Pal de bandera a la subhasta. Així comencen totes els sagraments. Surts.

12 L’article determinat. Canonada que rebaixa el vi. Jota grega. Ens cal per respirar. 13 La calda foragita el gos. Productes de flequer. S’enfonsen massa per la part de popa. 14 Acció de persona poc assenyada. Protegeixi amb un cistell cilíndric ple de terra les persones que treballen en una trinxera.

VERTICALS 1 Augmentati­u. El ball nacional argentí. Esperit de la mitologia escandinav­a que senyoreja moltes benzineres.

2 Remolí d’un corrent d’aire, d’aigua o d’un altre fluid, que regolfa. Persona que pertany a la gentalla. 3 Furti. Ho estàs quan no tens les idees gens clares. Principi administra­tiu. 4 Habitants del desert que no paren quiets. Sentits. Est.

5 L’anvers prosaic. És a uns quilòmetre­s. Cartes que no necessiten segell. 6 Símbol triomfal. La teva tarima prosaica. L’ocell que associem als rellotges suïssos. Fada que foragita mig miler de romans. 7 Les aigües del Ter quan baixen agitades. Arrugues que es formen quan una bossa es contreu. El fill de l’anglès ens avorreix sobiraname­nt. 8 Conducte que porta l’orina fins a la bufeta. Estranyame­nt poc densa. Seguí sense vocalitzar. 9 Èster de l’àcid acètic. Es desplaci prop de la vagina. Acaba com comença. 10 La part davantera de l’avió. Que presenta el desenvolup­ament de l’embrió dins el cos de la mare. Agitem el boc. 11 Es pot tallar amb llet. El palíndrom més actual. Ho ubiqui.

12 Tram de pal de guitarra. Estimació Objectiva Singular. M’ho passo la mar de bé. 13 A Kiel quan no tenen alcalde. Distreu. A. 14 Inflorescè­ncia en què els pedicels arrenquen radialment d’un mateix punt i tenen sovint la mateixa longitud. Repeteixi en dos o més mots de les vocals a partir de la síl·laba accentuada.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain