La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Esgarrapar­ies com una bèstia salvatge. Barretina asiàtica. 2 Fill de Belgrad. En forma d’olla o de gerro panxut. 3 Ho fessin servir. Allargamen­t d’uns síl·laba breu que mena prop de l’èxtasi. 4 Bastó que et fa avançar molt més del que sembla. Malvat amb en Cruells. El situa al calendari. 5 Pujo i me’n vaig. Alcohols que contenen dos grups hidroxil units a dos àtoms de carboni distints d’una mateixa cadena alifàtica. Rondo lluny d’on hi hagi ceodós. 6 Acaba com comença. Abrigalls de vedet.

Reposar el cul. Ens cal per respirar.

7 Ancià que encara no ha arribat a la categoria d’antic. Aquesta és feliç com un camp parisenc. Doble obstacle a la francofoni­a. 8 Has perdut la porteria de rugbi. Adobin el camp amb tota mena d’excrements. Sons infantils. 9 Cereal. Talla amb la parella cinquantin­a. New York Ghosts. 10 És necessari afegir-hi una ce trencada?el rebi encaputxat. Monàrquics. 11 Arriba a posar les rodes damunt de la pista. Us emocioneu. 12 Aquest rus no hi és tot.

S’hi deixa la pell, treballant com un animal. Femar sense vocalitzar.

13 Vidus degollats, segurament el mes de març. Veratre. Avisa de la pèrdua de la targeta de crèdit. 14 En un cert sentit, se’l miri des del capdamunt. Acostar a tocar.

VERTICALS 1 Li prenia el lloc de manera probableme­nt il·legítima. Ennegreixi les dents de la boca.

2 Pregueu per l’alt Urgell. Treta del damunt amb una sacsejada. 3 Pitja. Bol anaeròbic. Lleva el que no funciona. Mul decapitat. 4 Bis agitat. L’última sessió dels cinemes remet al pis de dalt (de la nit). Prega.

5 Canemuixa. Espais difusos. En un tres i no res. 6 Iode. Fem la feina de Sant Martí. Adormida com la mà del conquerido­r Vasco Núñez de Balboa. 7 Privat dels seus atributs. Metall alcalí blanc que té un pronom feble de símbol. Sempre sona per damunt del sol. 8 Senyor. El colorant que canvia el cap de la cosina. Pega. 9 Els accents circumflex­os que presideixe­n els ulls. Adobat a còpia de Marie Brizard. 10 Àpat tècnic. Transpirin. Batuda. 11 La jota grega que branda l’idiota. Ho facin servir enfilant idees. Carn que no és pas de gos. 12 Arada. Abonyegues. 13 Xutin una pilota sense aixecar-se ni un pam de terra. Ho regulem dins dels marges possibles. Avisa de la pèrdua de la targeta de crèdit. 14 Ferros que burxen perquè el foc mai no s’aturi. Flotar.

 ??  ?? Núm 10745
Núm 10745

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain