La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Concloc de manera boníssima. Ornamentad­a d’una manera aràbiga. 2 Tossaríeu d’una manera ben rica. U radioactiv­a.

3 Rosegui com Mickey Mouse. Cant de certs ocells. A les portes de Dinamarca. 4 Adobar a la manera de Marie Brizard. Reforestad­a. 5 Comencen a fer-se maulets. Abans era un empleat i ara és més un telèfon. Relacionar arguments de manera kantiana. 6 Botó sense rodoneses. Presideix un article de premsa sense reserves. El nord d’itàlia. 7 El camí dels embriacs, just al final. Delitós de fer l’anagrama de la seva vida. Glòria Carbonell Aguado. 8 El punt cardinal més meridional. Fer servir a l’americana. Revinguda d’una riera.

9 Ho aconseguei­x. Aixeca les potes davanteres, encabritat. Ham mossegat. 10 T’ho empescarie­s platònicam­ent. Ho fa servir. Est. 11 Oloraré sense vocalitzar. Llenques de terra que disminueix­en la quantitat de terres illenques. A l’entrada de Manchester. 12 Dies sense cap ni peus. Que sí, que ho empra. Instal·lada

dalt del pedestal. 13 Pistola. Pregueu. Guardem el pic a l’hora de sortir de pícnic. 14 Aquesta presenta una aresta molt marcada. Qui usa un servei.

VERTICALS 1 T’hi acostes a tocar fins establir contacte. Situat a la pelvis.

2 Sals de l’àcid ciànic. Persona que fa botes per posar-hi vi amb mentalitat quasi obrera. 3 Que fa moltes coses. Teixit secundari, de funció protectora, que forma part de l’escorça d’arrels i tiges, originat externamen­t pel fel·logen. La nota musical més personal. 4 Rogencs com alguns cavalls. S’ho posa a la boca amb una certa voluntat experiment­al. Universita­t Autònoma de Rwanda.

5 Au. Proper ideològica­ment. Els transports més ràpids per unir ciutats. El primer de tots. 6 Fer enfadar algú. La cabra més esvelta. 7 Amebes que vocalitzen. Tres de l’exúvia, la pell que canvia la serp. Ventositat. Dea decapitada. 8 Arruga. Esperits poètics que alguns associen massa als lliris. 9 As. Desprèn tota mena de raigs de llum. Teníeu una identitat, com un hereu. 10 Relatiu al bulb raquidi. Comentaris afectuosos.

11 Garbello el gra amb un filtre. Pot competir amb el llarder. A les portes de Groenlàndi­a. El primer de tots.

12 Secta diabòlica. Compost orgànic que deriva formalment de l’amoníac per substituci­ó d’un o més àtoms d’hidrogen per grups hidrocarbo­nats. 13 Club de natació. Situada al calendari. Acceptar una herència.

14 L’ajudarà a la verdiana manera. Aixequi la veu o la mà.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain