La Vanguardia

Massa carrils bici

-

Aprofitant la situació actual en què no hi ha pràcticame­nt mobilitat a la ciutat de Barcelona, l’alcaldessa Ada Colau i la segona tinenta d’alcaldia, Janet Sanz, van anunciar que aviat se substituir­an carrils assignats als cotxes per convertir-los en carrils bici. Aquest fet representa­rà que Barcelona se situarà gairebé al mateix nivell que altres ciutats europees més avançades en aquest tema.

Ara bé, la idea d’incloure més carrils per a les bicicletes no em sembla adient, ja que, per exemple, quan hom va caminant pel passeig Sant Joan –encara que es podria extrapolar a qualsevol carrer de la ciutat– observa com les bicicletes i els patinets elèctrics circulen amb total impunitat pel mig del passeig, tot i que disposen de carrils en ambdós sentits.

Per tant, aconsellar­ia a l’ajuntament, encara que sigui una idea desgavella­da i amb un cert punt d’ironia, que les bicicletes i patins puguin anar per les voreres en lloc dels vianants, i que aquests vagin pels carrils bici, ja que ha arribat un moment que sembla que tinguin més preferènci­a aquests vehicles que no pas els vianants.

Ramon Casalé Soler

Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain