La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

Núm 10833

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Talleu pa. Mostrà la seva gratitud. 2 Malura que no tens a mà. Pot ser de bany o de nines. Matrícula dels cascos blaus. 3 Aquest no pot perdre el cap per la senzilla raó que ningú pot perdre el que no té. Adversària. 4 Peixeres dipositàri­es de la voluntat popular. N’abaixeu la temperatur­a, tot i que no de la manera més habitual. 5 Sodi social. Preposició de mancança. Embelleixo el forn argentí. Puny d’espasa.

6 Agermana la Castells amb la Colau i la Parellada. Rígid com una cerra. Cinquanta-dos èmuls de Ròmul. 7 L’aliança Atlàntica. Aquests contenen alguna mena de pega. Dos dels extres. 8 En un tres i no res. Desfonar el sistema educatiu. Monarca a Molins. 9 Facin descens tot lliscant feliçment. Pare dels que fa la missa en llatí. 10 Fos anaeròbic. Crit de queixa avui mateix. Cadascuna de les boletes que fan cadena al rosari. Ho useu sense repeticion­s. 11 Bot de pell de bou. Is llatines de Mendelèjev. Nitrogen. 12 La geisha perd de vista el sobirà persa. Puntes, extrems superiors. El projectil que busca Diana al pub. 13 No s’avorria pas el porc amb la truja quan feia aquestes porcades. Un cosí de l’estruç disfressat de lèmur. Cua sense lideratge. 14 Gargalls relacionat­s amb el dolor. Pren l’aspecte d’una hèlix i pot menar a la destrucció.

VERTICALS 1 Afinant un teixit de seda fregant-lo lleugerame­nt amb unes llaunes especials. Llar de foc.

2 Enriquida amb els concerts de la Lucrecia. Succeeix. 3 Tenien una certa identitat. Rebut a la botiga on decapiten rates. Expresseu la vostra hilaritat. 4 Gibrelles. Faci una incisió per deixar-ho ben marcat. El cor de l’arma. 5 Consonant que no surt al seu nom. Els més rucs que trobareu a totes les cases. Em posaré als fogons. 6 Remeneu el cul. S’ofegui de tant dir que no. Es dediquen a la compra-venda de pisos i són vegetarian­s. 7 Rea decapitada. Neci. Na Bea quan perd el cap. 8 Ho fan servir. Inunda els enciams amb oli, sal i vinagre. Est. 9 Dirigir els llums cap a un objectiu. Obstacles. 10 Esparverat. Rere i fa tauleta. Membre del Parlament britànic. 11 Pateixen una malaltia que els deixa fets pols. Senyora. Reduí. 12 Res no és. Figureta amb els peus de fang. Umbel·lífera que sacseja les vides dels ateus. La més vibrant de l’alfabet. 13 Augment espectacul­ar. Plantes iridàcies. Desfilada carnavales­ca. 14 Insòlit com un conductor novell amb un Audi. Pagat com a renda.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain