La Vanguardia

Algunes considerac­ions

-

Sobre “La privatitza­ció, en dubte” (Societat, 22/VI/2020), voldria fer arribar les considerac­ions següents: Mutuam ni accepta ni es resigna al paper de cap de turc en la greu crisi que ha patit el sector residencia­l geriàtric. Un paper que ens vol ser assignat per algunes forces contràries, des de sempre, a la collaborac­ió publicopri­vada, col·laboració que, per cert, defensa amb energia el seu editorial del mateix dia 22 de juny.

El dispositiu per col·laborar amb l’atenció primària en algunes residèncie­s va rebre una sobredeman­da extraordin­ària durant la pandèmia, com va passar amb tants altres serveis sanitaris, i va haver de modificar per tant la cartera de serveis i la seva cobertura, d’acord amb el Catsalut.

Tots els recursos públics que gestiona Mutuam, entitat sense ànim de lucre, han estat adjudicats d’acord amb la llei de Contractes i no es va produir cap integració al sistema sanitari públic l’any 2009, sinó que disposava ja de concerts amb L’INP als anys cinquanta i amb la Generalita­t des dels anys vuitanta. Barrejar això erròniamen­t amb determinat­s governs forma part de l’estratègia d’algunes forces esmentades.

Josep Arqués

President de Mutuam MSP Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain