La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS

1 Aguanten els seguidors anglesos més hooligans. Distribuei­xo cabals. 2 Acull músics jubilats. Blat de moro. Iridi.

3 Pedra plana on hi ha una inscripció. Sípies petites. 4 Nudista amb ressons bíblics. Ancià. A les portes d’escandinàv­ia. 5 La més trencadiss­a de l’alfabet. Garbelleu el gra a l’era. Els metalls més nobles. 6 Os. Aquest es dedica a la venda del futur gallinaci. 7 En un tres i no res. No pot perdre el cap perquè no en té. Entrellaço els cabells d’una cabellera. 8 Copiï d’un text aliè. Centúria. Al final, s’hi acosta. 9 La Gardner en ordre alfabètic. Posin els noms dels carrers. Has perdut una porteria de rugbi, campió. 10 Envestiu la xarxa com peixos. Facis avançar les embarcacio­ns d’oxford i Cambridge. Iode. 11 Ganes imparables de fer alguna cosa. El fet de bategar fortament el cor. 12 Iode. Pell treballada. Jornades ciclistes. 13 Centímetre­s cúbics. Aquesta senyora no està per bromes. Ho comparteix amb la mare i el pare. 14 Assistim a la santa missa. La corda més tràgica. Li feu un homenatge.

VERTICALS

1 Barret que duien els anglesos a les colònies més caloroses per impedir que el sol els fes enrogir el clatell. Abandono l’ofici de rei.

2 Aquestes són de segona mà. Progenitor. Tants romans com dàlmates.

3 Quan acompanya el pam no s’encén sinó que encén el destinatar­i. Tiro endavant amb molt pocs recursos. Mulla perquè mira. 4 La vila que sol hostatjar els millors atletes del món cada quatre anys. Espavilats, atrevits.

5 El mitjà de comunicaci­ó oral per antonomàsi­a. Distingide­s i il·lustres.

6 Temps mort en el joc del bàsquet. Feu malbé un òrgan per manca d’ús. Carro sense gos. 7 Comença a edificar. Observator­i d’ocells. Foll.

8 L’òrgan més famós de Cyrano. Dual sense inicial. Prega sense mirar el rellotge. No és un oasi. 9 Guisat de senglar cuinat amb vi negre, cebes i sang de l’animal. Escletxes.

10Ambelspe­uscansatsd­esprésd’una

gran caminada. Fer el joc del mirall.

11 Va fent via. Visió humorístic­a capaç de dir el contrari del que vol dir.

Est. 12 Ens cal per respirar. Ensumes. Cruspit els aliments nocturns.

13 Combina prou bé amb la tònica. Neteja. L’adverbi dels de segona fila.

14 Navegues d’una manera determinad­a. Estació de servei al bell mig del desert. Greix.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain