La Vanguardia

I la seva responsabi­litat?

-

Quan va acabar l’estat d’alarma gairebé tothom estava d’acord en que s’havien fet les coses força bé, inclús a nivell internacio­nal. L’única crítica a fer potser va ser la tardança en posar en marxa el confinamen­t.

Recordo que quan va decaure l’estat d’alarma, una de les condicions que havien de complir les comunitats autònomes per assumir el comandamen­t de la lluita contra la pandèmia era tenir capacitat per rastrejar els casos i fer testos. Se’ns va dir des del Govern central que Catalunya ja complia.

Però quina era la realitat: només hi havia 180 rastrejado­rs quan se’n necessiten 2.000, que no s’han fet testos massius, que no s’ha coordinat els centres de Salut amb l’equip de rastreig, etcètera. En fi, que la organitzac­ió ha brillat per la seva absència.

Es fàcil imaginar el que va passar a Lleida. Sense una gestió adequada, sense una coordinaci­ó i amb manca de personal no és poden fer bé les coses.

Perquè no estaven preparats? que han fet els gestors polítics mentrestan­t? L’únic que fan és sobreactua­r i donar la culpa al ciutadà: que si no seguim les mesures de seguretat, que si ens comportéss­im millor tot això no hagués passat... I ens amenacen –“us tornarem a confinar”–. Però qui s’han cregut que són? I la seva responsabi­litat? I el seu control de la situació? Quan s’acabi tot això, se’ls demanarà responsabi­litats per les pèrdues de les empreses, pels aturats?

Maria Àngels Fàbrega Soler

Girona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain