La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra Núm 10894

HORITZONTA­LS 1 Adornat amb grans rams de flors. Rovellis. 2 El seient sense el punxó. Pila de rodolins. Ho conec. 3 Mags decapitats. Paradisos. Poden ser plàstiques o marcials. 4 Petits rosecs de consciènci­a. Turc. 5 La nota musical més vàcua. Portada dialèctica que remet a Raimon. Espai difús que capgira a qui el reté. Ho diuen molt els mallorquin­s, i no és pas idò. 6 Mul fill d’egua. Amargava. Sofre. 7 Cosa desagradab­le que et passa quan tastes una cervesa que no t’agrada. Bandegin. 8 Vies excrementí­cies. Mamaré i després no vocalitzar­é re de re. Ressons literaturi­tzants que fan pensar en noms de roses. 9 Doble revolt perillós. Mortal. Sarna que foragita el campió. Dia sense albada. 10 Quantitat especialme­nt baixa. En un cert sentit, herba de les labiades que fa pensar en el déu Neptú. 11 Na Patrícia quan juga a golf. Instal·lades entre el brancatge. Es comença a ajeure.

12 Recol·lecta. Pluviòmetr­e enregistra­dor de les tempestes que provoquen les cançons d’u2. 13 Comença

a il·luminar-se. La filla de la tieta. Pronunciar­é. 14 Vestits hindús. Tastares xíndria.

VERTICALS 1 És quan besa que perd el cap. Revisió dels àpats digna de l’escola francesa. Digerís en quina nació viu. 2 Fosquegen i es fan de nit. Agregat cristal·lí regular constituït per dos cristalls o més de la mateixa espècie mineral, associats de manera que presenten dues orientacio­ns cristal·lines comunes i xarxes simètrique­s d’acord amb una llei geomètrica de simetria. 3 Tibada. Fibrocimen­t. Res no és. 4 Cal pitjar-lo per engegar la tele. Que es poden ajuntar. La marca dels eurocomuni­stes italians. 5 Repeteixo. Que exhibeix sense vergonya les seves riqueses. 6 As. No és pas de la corda dels sentimenta­ls. És quan bec que perdo el cap. Indoeurope­es operístiqu­es. 7 Fan fora. Associa. Al nord d’itàlia. 8 Convidada sense possibilit­at de dir que no. Congrega, tal vegada al desert. 9 Els arbres més pendents dels efectes de les pandèmies. Mars gregues. Antiguitat vital.

10 Un valencià al cotxe. El lloc on es munyen les ovelles. Xuto sense aixecar la pilota de terra. Cruïlla entre l’erotisme i la pornografi­a.

11 Emprenyat a la irlandesa. El primer sol del dia. Goda anaeròbica.

12 Preposició d’origen. Llengua grega moderna. Arribar al món.

13 Llenca de terra que impedeix l’existència de cap terra illenca. Faré actes propis de la canalla. 14 Herbes amb barris televisius. Ornaments a tires.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain