La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Núm 10896 Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Emetin rajos de llum per reflexió. No pas après. 2 Estima el monjo tibetà. Adornà. Oloro tot el que no porta oxigen. 3 Mal d’orella o micos dels petitons. Defensava, també, tot i que semblava fer-ho de manera més formal. 4 Planta herbàcia parònima del Senat. Impactaríe­m en la nostra trajectòri­a.

5 Telenotíci­es. Peixera que acaba sent dipositàri­a de la voluntat popular. Llar d’abelles. Acaba com comença. 6 Mig morta. Palmeretes. Isabel Dordal Damià. 7 El pilot automàtic de l’existència. Eina per a netejar les cardes. Dues escales de pintor obertes, de perfil. 8 Sofre. Cursius i del país de la bota. Lil·liputenc d’anada i tornada. 9 Sense dissensió. Aparells. 10 En Capone. Dues del conyac. Relatiu a la musa inspirador­a. Iode per a les vocalistes. 11 Hebraic. Relatiu o pertanyent al lobus en la taverna. Mulla perquè no mira.

12 Comença a elucidar-ho i al final acaba a un establimen­t que porta per nom La Pelu. Ofendre durament. Llàstima de membre quan la pronuncia segons qui. 13 Estacions on tot cau. Pronunciat amb una mà ofensiva. Principi d’urticària.

14 Zona que encercla un mugró. Merla, segons en quins dialectes, es referma en la seva ‘merlitud’.

VERTICALS 1 Mig foscos, amb poca claror de dia, com en el conegut tango de l’estalvi energètic. Avió a propulsió molt glamurós entre dos asos. 2 Que estan a punt d’arribar a la vida. Grinyolar com un boig en un míting de l’expresiden­t brasiler Lula da Silva. 3 Estimin. Vulguin. Portaré un quadre de Dürer. 4 Assassineu un evangelist­a. Agredeix amb tinta. Aptitud que denomina un origen. 5 A les portes de Barcelona. Y metàl·lica. Malaltís. 6 Urgís perdre la vocalitzac­ió. El centre de les cèl·lules. Material depilatori omnipresen­t a les esglésies. 7 Diu que ha perdut el cap. Cabeçada a manera de cabestre. De faxs ja no en fa, que se li ha covat l’arròs. 8 Nen que acaba d’arribar al món. Vas en forma de gerro panxut. Est. 9 Revius una situació. Septentrio­ns que presideixe­n totes les brúixoles. 10 No favorable. Gibó sense oxigen. Comença a ser immerescut. 11 Aquests encara no han sortit del niu. Animal mansoi. Que serveix per a una tasca.

12 Nitrogen. Neci segons on. M’hi desplaçaré. Res no és. 13 Forà. Faig malbé. Invàlid com un vot ratllat.

14 Ordida. Marcirà.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain