La Vanguardia

Qui seria el president?

-

La sortida d’espanya del rei emèrit fa rumiar, i som uns quants els que pensem que no estaria de més que el suport a la monarquia fos sotmés a referèndum.

Si així fos i la monarquia aconseguís la majoria de suports dels ciutadans, la figura del Rei quedaria refermada per sempre més, però, i si no fos així? A qui posaríem de cap d’estat i primer president provisiona­l de la Tercera República? Penso en José María Aznar, Felipe González, Rajoy, Zapatero, Pedro Sánchez... alhora que em passa pel cap aquella expressió castellana: “Virgencita, Virgencita, que me quede como estaba”.

Xavier Artisó i Aguado

Vinaròs primera, la sanitària, perquè aquesta no només es la causa de la segona, l’econòmica, sinó que incideix directamen­t en les altres, la política i territoria­l, amb el benentès que ho fa d’una manera diferent perquè és la crisi de la incertesa.

No només no sabem quan s’acabarà l’efecte contagi de la Covid-19, sinó que tampoc sabem si les epidèmies han vingut per quedar-se i amb l’efecte de la globalitza­ció tenen el camí aplanat per convertir-se en pandèmies. A partir d’ara haurem d’assenyalar que hi ha un abans i un després de la Covid-19

Desgraciad­ament no tots ho tenen assumit, i tant el Govern de la Generalita­t de Catalunya com els partits independen­tistes segueixen comportant-se com si el coronaviru­s no existís.

Òbviament, cadascú té dret a mantenir les seves creences com a valor absolut, però el que no es pot evitar és constatar que la Covid-19 ha relativitz­at tots els altres valors. La mascareta és la màscara de la nostra mateixa incertesa i impotència davant els fets desconegut­s.

Enric Nebot

Lloret de Mar

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain