La Vanguardia

La realitat als instituts

-

S’està convertint en un tabú parlar de la realitat del que passa als instituts: violència i indiscipli­na creixent, manca d’autoritat, necessitat­s creixents, massa complexita­t, aules i espais sobreocupa­ts, massa patiment i estrès de tots els treballado­rs, alumnes que mai haurien d’estar escolaritz­ats en un institut normal perquè no volen estudiar i contribuei­xen de manera important a destrossar la convivènci­a (inclusió sí, però no d’una manera absoluta; el Departamen­t d’educació hauria d’oferir-los una educació diferent en unes instal·lacions només per a ells...). Gestionar tantíssima complexita­t resulta del tot impossible.

No només fan falta més recursos humans i materials, també són necessàrie­s altres solucions. Al meu entendre, una de molt important seria fer la meitat de l’educació presencial i l’altra meitat virtual, d’aquesta manera a les aules només hi hauria 15 alumnes, hi hauria més tranquil·litat, a casa els alumnes podrien preparar-se millor els continguts i a l’aula podrien rebre una atenció més personalit­zada, hi hauria un major domini de la tecnologia i, en general, hi hauria més facilitat per gestionar el dia a dia als instituts.

És vital i urgent per a l’educació secundària obligatòri­a trobar solucions, la realitat és massa dura, difícil i complexa.

Oriol Dresaire Artigas

Mataró

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain