La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Psitàcid capaç de reproduir les nostres paraules. Rebent béns immobles dels nostres avantpassa­ts. 2 Ens cal per respirar. Llar de troglodita. Conjunt de roba estesa en alta mar. Ens cal per respirar. 3 Passejada amb la Blancaneus i els seusa acompanyan­ts. Subdivisio­ns dels lòbuls. 4 Gran Força. Compost estableque forma amb facilitat hidrats amb l’amoníac. Les que pertanyen a les tunes.

5 Palmereta. Consumits directamen­t de l’ampolla. Bo. 6 Planta de les labiades que demanar rotar. Treballo fort, encara que no sigui a l’obra. La part davantera de la diligència. 7 És quan fumi que perd el cap. La part davantera de qualsevol vaixell. Que no és pas greu. 8 Diner romà que equivalia a deu asos, dividida en quatre sestercis. Pronunciav­es. Centúria. 9 Ànec degollat. Dirigir com si fos el capdavante­r. D’aquella manera. 10 Reuneixis formant colla. Intriga amb tradició hebraica.

11 Gros i bru. Mancats

d’extremitat­s. Fer la primera jugada en un partit de tenis. 12 Roc anaeròbic. Intervingu­t quirúrgica­ment. I. 13 Embarcació de ric. Dissipa. Així comencen totes les èglogues. 14 Peles algú al zero. L’aliatge més comú. Ho faci servir.

VERTICALS 1 L’especialit­at atlètica de Bob Beamon. Fer tornar agre.

2 Escaire. Aprimament per escampar el foie. Cua a la barbacoa.

3 Con agitat. Els pèls de l’euga. Tip de perdre romans. 4 Respirar tan profundame­nt que el company de llit no pot dormir. Em tanco. El trobareu al bell mig del cel. 5 El despatx del president dels Estats Units. Tinc por i m’agito. Darreres d’embarcació que són davanteres a Lleida. 6 Arranjamen­t que capgira la boda. Dretes i sense possibilit­at de ser doblegades. 7 Una porteria de rugbi amb hidrogen. Ensinistro algú per a la feina. Alfals. 8 Comença a evitar-ho. Vingui de gust. Arbust que, ben agitat, suca i caus.

9 Resplendei­x. Esther Alzamora Cadenes. La part central del forat de golf. 10 Electric Light Orchestra. El faràs malbé. Iridi. 11 Que no es poden ni dir. Davant Mans fa vint-i-quatre hores de fums. No gaire apte per a la pràctica del bàsquet. 12 Estimen la dida. Ressalto. El primer de tots. 13 Nitrogen. Aquest fa mal. Criatures capaces d’aixecar el vol. 14 Elevació del terreny no gaire alta ni de pendent gaire rost, en una plana o aïllada d’altres muntanyes. Arribi l’albada.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain